breaking newsΕλλάδα

«Μόνο ο τρελός επιθυμεί πόλεμο και μόνο ο αφελής πιστεύει ότι θα τον αποφύγει υποχωρώντας»

 

 

Ένα περιστατικό με τις σημαίες στα νησάκια του συμπλέγματος των Φούρνων έγινε αφορμή για να βγάλουμε προς τα έξω τον χειρότερο εαυτό μας, για ακόμα μια φορά.

Ας δούμε τα γεγονότα με τη σειρά τους :

Νεαροί κάτοικοι των Φούρνων τοποθέτησαν Ελληνικές σημαίες στα γύρω νησάκια. Οι Τούρκική κυβέρνηση δήλωσε ότι κρατικά της όργανα τις κατέβασαν γιατί τα νησιά είναι «γκρίζα».

Η Ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε το γεγονός και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο (βίντεο κλπ) από τη μεριά των Τούρκων που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς τους.

Μέχρι αυτή τη στιγμή λοιπόν, τα πράγματα είναι μάλλον υπέρ ημών γιατί οι Τούρκοι παρουσιάζονται πλήρως αναξιόπιστοι εφόσον δεν μπορούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους.

Από εδώ και μετά εισέρχεται, η Ελληνική ιδιαιτερότητα , η ικανότητά μας δηλαδή να ανακαλύπτουμε εχθρούς μεταξύ μας.

Παρακολουθούμε από τη μια μεριά την επίθεση στους νεαρούς που τοποθέτησαν τις σημαίες (πατριδοκάπηλοι , γραφικοί , δειλοί κλπ) λες και τοποθέτησαν τις σημαίες σε Τουρκικό έδαφος απλά και μόνο για να προκαλέσουν.

Από την άλλη μεριά, με περίσσια ευκολία κατηγορούνται για μειοδοσία και υποτέλεια όσοι διαφωνούν με τις ενέργειες αυτές.

Μια χαρά δηλαδή για τους Τούρκους που από χαμένοι, πετυχαίνουν με δυο μόνο δηλώσεις διχασμό στο Ελληνικό στρατόπεδο.

Ενώ, τα πράγματα είναι απλά :

Ο κάθε Έλληνας έχει δικαίωμα και μπορεί να ανυψώνει την Ελληνική Σημαία σε κάθε σημείο του Ελληνικού εδάφους. Αν κάποιος γείτονας ενοχλείται πρόβλημά του.

Επειδή όμως, ζούμε σε πολύ κρίσιμους και πονηρούς καιρούς ας κάνουμε μια προσπάθεια αυτοσυγκράτησης χωρίς να απεμπολούμε κανένα δικαίωμά μας.

Όταν όμως ένα τέτοιο γεγονός έχει τελεστεί, τότε καλώς ή κακώς το υποστηρίζεις μέχρι τέλους.
Δηλαδή, αν και συμφωνούμε ότι άνευ λόγου και απειλής ανέβηκαν οι σημαίες στα νησάκια, μπροστά στον αντίπαλο δεν τις κατεβάζεις, ούτε κατηγορείς αυτόν που τις ανέβασε, γιατί απλά παίζεις το παιχνίδι του Τούρκου γκριζάροντας τη περιοχή.

Με τη φόρα δε που έχουν πάρει κάποιοι, θα κατηγορούσαν και τη Κυρά της Ρω αν ζούσε, για προκλητικότητα επειδή κάθε μέρα προχωρούσε σε έπαρση και υποστολή της Ελληνικής Σημαίας.
Αυτοσυγκράτηση λοιπόν στους πιο θερμόαιμους και των δύο πλευρών, γιατί ο εχθρός είναι ο απέναντι και όχι ο διπλανός μας.

ΥΓ Μόνο ο τρελός επιθυμεί τον πόλεμο και μόνο ο αφελής πιστεύει ότι με συνεχή υποχωρητικότητα θα τον αποφύγει

Του Τάσου Ροζολή (πρόεδρος ΣΕΚΠΥ)

.crashonline.gr

Back to top button