breaking newsΕλλάδα

Πρωτοφανής παρέμβαση Ερντογάν στα ελληνικά Media: Απόπειρα φίμωσης ιστοσελίδας με εντολή του τούρκικου Γενικού Επιτελείου

 

Την επιβολή λογοκρισίας στο λογαριασμό Τwitter της ιστοσελίδας e-Amyna.com, ζητά σε μια πρωτοφανή παρέμβαση στα ελληνικά Media, το τούρκικο Γενικό Επιτελείο, με αίτημά του προς Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο της Αγκυρας.

Πράγματι, το 4ο Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο αποδέχτηκε το αίτημα και εξέδωσε αυθημερόν την σχετική απόφαση σε αντίθεση με την υπόθεση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών.

Το αίτημα υπεβλήθη με πρόσχημα τη δημοσιογραφική καταγραφή των απωλειών του τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού κατά την διάρκεια της Επιχείρησης ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΑΙΑΣ στην Συρία.

Στην απόφαση του δικαστηρίου διατυπώνεται ο ανυπόστατος ισχυρισμός περί «δυσφήμησης» του τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της παράνομης εισβολής στην Συρία και «υποστήριξης της προπαγάνδας της Διαμελιστικής Τρομοκρατικής Οργάνωσης» (στο κείμενο: ΒΤÖ: Βölücü Terör Örgütü) από τον λογαριασμό της e-Amyna στο Twitter καθώς και από έτερο λογαριασμό στο Facebook.

Κατόπιν αυτών το Νομικό Τμήμα του Twitter κοινοποίησε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της e-Amyna την απόφαση τουρκικού δικαστηρίου, με την οποία ζητείται παρέμβαση σε περιεχόμενο δημοσιευμένο στο λογαριασμό μας (https://www.twitter.com/e_amyna), o οποίος αποτελεί τον ενημερωτικό βραχίονα της ιστοσελίδας που λειτουργεί κυρίως στην Aγγλική γλώσσα και απευθύνεται πρωτίστως σε κοινό του εξωτερικού.

Πρόκειται όπως σημειώνεται στο e-Amyna.com, για την πρώτη απόπειρα φίμωσης Ελληνικού δημοσιογραφικού μέσου από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο με δικαστική εντολή, στόχος της οποίας, πέραν της αφαίρεσης περιεχομένου και του αποκλεισμού πρόσβασης, ενδέχεται να είναι και η απόκτηση πρόσβασης σε προσωπικά δεδομένα των διαχειριστών όπως η διεύθυνση IP.

«Η απόπειρα φίμωσης, με νομικό προκάλυμμα, ενός ανεξάρτητου μέσου με μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δείχνει την ενόχληση που ενδεχομένως έχουμε προκαλέσει, αλλά και επιβεβαιώνει τη θέση που είχαμε εκφράσει πρόσφατα πως «η Τουρκία πλέον υιοθετεί τακτικές υβριδικού πολέμου κατά της Ελλάδας, προβαίνοντας σε κατ’ ουσία πολεμικές ενέργειες χωρίς τη χρήση πυρός και παράλληλα αξιοποιώντας την υποδαύλιση των εθνοτικών εντάσεων, τον κυβερνοπόλεμο, την εκμετάλλευση της εικόνας, των ψευδών ειδήσεων και του φόβου, ακόμη και τη χρήση του δικαίου ως όπλου, ιδίως με το νομικό ένδυμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Θέλουμε να πληροφορήσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι η e-Amyna και οι συντελεστές της δεν τρομοκρατούνται, και γνωρίζουν πώς να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους, τα δικαιώματά τους και τα θεμελιώδη δικαιώματα της ελεύθερης έκφρασης και ενημέρωσης», τονίζεται σε κείμενο της ιστοσελίδας.

.crashonline.gr

Back to top button