breaking newsΕλλάδακοινωνία

«Σε κλοιό» μεταναστών η Ελλάς: Εγινε αυτό που φοβόμασταν – «Αλλάχ Άκμπαρ» στην Μυτιλήνη – Αγριεύει η κατάσταση στο νησί – Βίντεο

 

Aυτό που φοβόμασταν, έγινε! Στο βίντεο που σας παραθέτουμε θα δείτε μουσουλμάνους καταληψίες να φωνάζουν «ΑΛΛΑΧ ΑΚΜΠΑΡ» σε ελληνική γη. Ναι, όλα αυτά στην Ελλάδα του 2018.

Το βίντεο αυτό ανέβηκε πριν τρεις ημέρες. Με τα περισσότερα ΜΜΕ να σιωπούν εκκωφαντικά.

Αφού έστησαν τις σκηνές τους, οι «πρόσφυγες» μετέτρεψαν την πλατεία σε υπαίθριο τζαμί, προσευχόμενοι στον Αλλάχ και κραυγάζοντας το ανατριχιαστικό «Αλλάχ Άκμπαρ», που κραυγάζουν οι ισλαμιστές τρομοκράτες όταν πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των «απίστων»!

  Ετσι λοιπόν, σε κλοιό αστυνομικών παραμένουν οι δεκάδες μετανάστες που εδώ και τέσσερις μέρες έχουν καταλάβει την πλατεία Σαπφούς στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Οι μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων από το Αφγανιστάν, αρνούνται να αποχωρήσουν από την πλατεία και φωνάζουν συνθήματα, όπως «ανοίξτε τα σύνορα» και χαρακτηρίζουν το Κέντρο Υποδοχής στη Μόρια «κόλαση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν ζητήσει από τους μετανάστες να απομακρυνθούν μόνοι τους, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί εντολή για αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας.

Οι μετανάστες έχουν στήσει σκηνές στην πλατεία και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί.

200 αστυνομικοί φυλάνε τη Μόρια

 Ο Γενικός Γραμματέας των αστυνομικών υπαλλήλων Λέσβου υποστηρίζει ότι μόνο για τη φύλαξη του Κέντρου Υποδοχής στη Μόρια απασχολούνται περίπου 200 αστυνομικοί, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών.

«Έχουμε ελλείψεις και σε υλικοτεχνική υποδομή. Δείτε την κλούβα που χρησιμοποιεί αυτή εδώ η διμοιρία στην πλατεία και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Υλικοτεχνική υποδομή δεν υπάρχει, τα αυτοκίνητα είναι παμπάλαια, πάνω από 400 χιλιάδες χιλιόμετρα και πάνω από όλα υπάρχει λειψανδρία γιατί μεγάλος αριθμός αστυνομικών διατίθεται στο ΚΥΤ Μόριας. Μαζί με τις διμοιρίες είναι πάνω από 200 άτομα συνολικά στις βάρδιες.

Τώρα ήρθαμε τέσσερις διαφορετικές υπηρεσίες στην πλατεία. Οι βάρδιες και οι συνθήκες μας έχουν γονατίσει. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσει, οι ροές συνεχίζονται, ελάχιστοι φεύγουν από το νησί, είναι πάνω από 11.000 μετανάστες στο νησί της Λέσβου. Όταν είναι μια δομή ανοικτή πως μπορείς να τους μετρήσεις;», καταλήγει ο κ. Παπαδέλης.

Δήμαρχος Λέσβου: «Είμαστε σε καθεστώς ομηρίας» – Ζητά βοήθεια από την κυβέρνηση

Τη λήψη άμεσων μέτρων «προκειμένου να λάβει τέλος η κατάληψη της πλατείας Σαπφούς και να γίνει επιτέλους πράξη η ουσιαστική αποσυμφόρηση της Λέσβου» ζητά ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός με επιστολή του προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, που κοινοποιείται στο γραφείο του πρωθυπουργού και στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Στην επιστολή του αυτή, ο κ. Γαληνός αναφέρει ότι «εδώ και τέσσερις ημέρες βιώνουμε μια εντελώς απαράδεκτη κατάσταση με την κατάληψη της κεντρικής πλατείας της πόλης της Μυτιλήνης από αιτούντες άσυλο μετανάστες. Είναι ανήκουστο μια ολόκληρη πόλη να βρίσκεται υπό καθεστώς ομηρίας, το κεντρικότερο σημείο της πρωτεύουσας του νησιού υπό κατάληψη και η αστυνομία να μην τολμά να επέμβει για να αποκαταστήσει την τάξη».

Σύμφωνα με το δήμαρχο Λέσβου, «η προκλητική αυτή αδράνεια, μεταθέτει όλο το βάρος στο δήμο, ο οποίος είναι ο μοναδικός φορέας που βρίσκεται εξ αρχής στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μας κάνει να διερωτόμαστε εάν τελικά οι νόμοι του κράτους έχουν πραγματική ισχύ και αν ναι γιατί οι αρμόδιοι για την εφαρμογή τους φοβούνται να κάνουν τη δουλειά τους και να πράξουν τα αυτονόητα;».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του ο κ. Γαληνός τονίζει πως «σε λίγες μέρες θα βρεθεί στη Λέσβο ο ίδιος ο πρωθυπουργός για να μιλήσει στους νησιώτες για ανάπτυξη, για νέες επενδύσεις και για έργα πνοής. Πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο τη στιγμή που η ασφάλεια και η τήρηση των νόμων, έννοιες αυτονόητες για άλλες κοινωνίες, δεν ισχύουν στη Λέσβο; 

Σε ένα τέτοιο κλίμα δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και πώς μπορούν να γίνουν νέες επενδύσεις». Και καταλήγει ο κ. Γαληνός: «Αυτή τη στιγμή στη Λέσβο βρίσκονται περίπου 10.000 αιτούντες άσυλο σε μια πόλη 27.000 κατοίκων και το νησί μας βρίσκεται για ακόμα μια φορά όμηρος.

Η Λέσβος δεν μπορεί να αντέξει άλλο. Θα ήθελα να γνωρίζετε ότι ως Δήμος Λέσβου, σε περίπτωση που δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των πολιτών μας και την κοινωνική συνοχή».

Θεσσαλονίκη: Εικόνες ΣΟΚ από την Αριστοτέλους (ΒΙΝΤΕΟ) 

Εικόνες του 2015 ζωντανεύουν και πάλι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,όπου από χθες το μεσημέρι έχουν κατασκηνώσει περίπου 60 «μετανάστες και πρόσφυγες», οι οποίοι δηλώνουν ότι προέρχονται από το Αφρίν της Συρίας.

Οι πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες και μικρά παιδιά, κοιμήθηκαν στο γρασίδι κάτω από το άγαλμα του Βενιζέλου στην οδό Αριστοτέλους απλώνοντας κουβέρτες και σλίπινγκ μπαγκ. 

Τι σημαίνουν όλα αυτά, ότι ο εχθεός είναι εντός των πυλών, η Τουρκία εφαρμόζει κατά γράμμα το υβριδικό της σχέδιο κατά της χώρας μας και η Κυβέρνηση… κοιμάται.

Ο Θεός να βάλει το χερι του.

.pentapostagma.gr

 Πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και στους μετανάστες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πορεία αλληλεγγύης στους 35 διωκόμενους μετανάστες του καταυλισμού της Μόριας και στους 8 της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, στην Πέτρου Ράλλη πραγματοποιούν αυτήν την ώρα μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που δραστηριοποιούνται σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Καμάρα και ανήρτησαν πανό ζητώντας να μην ασκηθεί δίωξη ενάντια στους διωκόμενους μετανάστες.

Αυτή την ώρα οι διαδηλωτές βρίσκονται στην οδό Εγνατία και κατευθύνονται δυτικά. Η οδός Εγνατία είναι κλειστή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σημειώνεται ότι οι 35 μετανάστες συνελήφθησαν στις 18 Ιουλίου του 2017 για τα επεισόδια στη δομή για τις άθλιες, όπως υποστηρίζουν, συνθήκες διαβίωσης στο camp.

Η υπόθεση των 35 εκδικάζεται αύριο Παρασκευή 20 Απριλίου από το Μικτό Ορκωτό Διακαστήριο της Χίου.

Back to top button