breaking newsΕλλάδα

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν: Πανηγυρικό «άδειασμα» Καμμένου σε Κουβέλη για τις γαλλικές φρεγάτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πάνος Καμμένος στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε διέψευσε πανηγυρικά τον Φώτη Κουβέλη, καθώς είπε πως δεν υπάρχει κάποια συμφωνία με τη Γαλλία για τις φρεγάτες.

«Σε επίπεδο συνομιλίας Μακρόν – Τσίπρα εξετάστηκε η πιθανότητα ποσό από τα χρήματα που οφείλουν οι ευρωπαϊκές χώρες από τη διαφορά των ομολόγων 8 δισ. που πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να υπάρξει συνέργεια για κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα. Αυτή ήταν και η μόνη συνομιλία που έγινε για τις φρεγάτες».

Με αυτά τα λόγια, ουσιαστικά ο Πάνος Καμμένος διέψευσε τα όσα είχε πει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας σχετικά με τη χρονομίσθωση γαλλικών φρεγατών. Ο υπουργός Άμυνας είπε πως η μόνη συνομιλία για τις γαλλικές φρεγάτες ήταν μεταξύ του Εμανουέλ Μακρόν και του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι μίλησαν μόνο για τη ναυπήγηση φρεγατών στην Ελλάδα.

Η συνέντευξη του Πάνου Καμμένου

Ο κ. Καμμένος επιχείρησε να δώσει απαντήσεις για τα F-16 και το… αλαλούμ που έχει προκύψει με τις φρεγάτες σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο ΥΕΘΑ.

Σε ό,τι αφορά στις φρεγάτες, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι υπήρχε ένα παλιό πρόγραμμα, επί υπουργίας Μεϊμαράκη, γιατί πράγματι το Πολεμικό Ναυτικό χρειάζεται νέα πλοία, αλλά αυτό το πρόγραμμα δεν είχε προχωρήσει λόγω των οικονομικών προβλημάτων.

«Σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ Μακρόν – Τσίπρα εξετάστηκε η πιθανότητα ποσό από τα χρήματα από τη διαφορά των 8 δισ. από τα ομόλογα που οφείλουν ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά το ποσοστό της Γαλλίας, να υπάρξει συνέργεια για την κατασκευή φρεγατών στην Ελλάδα»,είπε ο κ. Καμμένος.

Ακολούθως, ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι «σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρξει διερεύνηση όλων των πιθανών δυνατοτήτων, αρχής γενομένης από τον Τσίπρα με τον πρόεδρο Μακρόν».

«Αν και όταν έρθει η ώρα να αποφασιστεί ένα τέτοιο πρόγραμμα, θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα. Ετσι έχουν τα πράγματα όσον αφορά τα εξοπλιστικά, υπήρχε μια συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών όπου λόγω της όξυνσης από την πλευρά της Τουρκίας, ζητήσαμε να διερευνηθεί η δυνατότητα αν χρειαστεί κάποια από τα προγράμματα που ήδη τρέχουν να προχωρήσουν και αυτό έγινε δεκτό από όλη την αντιπολίτευση», συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.

Επιβεβάιωσε το οικονομικό ζήγτημα για τα F-16

Στο ζήτημα αναβάθμισης των F-16 ο υπουργός Αμυνας επιβεβαίωσε πως υπάρχει ζήτημα με την καταβολή των χρημάτων προς τις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος υπογράμμισε:

«οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για κόστος 1,2 δις ευσταθούν αλλά υπάρχουν πάντοτε και σχετικές εκπτώσεις, οπότε το τελικό κόστος είναι στα συμφωνηθέντα πλαίσια του 1,1 δις. Το ζήτημα που έχει προκύψει έχει να κάνει με τις καταβολές προς τις ΗΠΑ και εκεί είμαστε σε συζητήσεις με τους εταίρους μας καθώς κανένας δεν μπορεί να εκπονήσει εμπροσθοβαρές πρόγραμμα με την χώρα να έχει συγκεκριμένες δημοσιονομικές δεσμεύσεις μέχρι το 2021».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως το πρόγραμμα αναβάθμισης των F 16 φτάνει μέχρι το 2028 και το πρώτο αεροσκάφος η χώρα μας σε περίπτωση συμφωνίας θα το παραλάβει σε δύο χρόνια.

Δείτε το βίντεο

 crashonline.gr/
Back to top button