breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σκάνδαλο: Η Pfizer μαζί με το Twitter «φίμωναν» γιατρούς που επέκριναν το εμβόλιο της

 

Ανώτερο στέλεχος της Pfizer, ο Scott Gottlieb, o οποίος ήταν και ο πρώην επικεφαλής της αμερικανικής FDA, άσκησε πιέσεις στο Twitter (στην προ Έλον Μασκ εποχή) να αποκρύψει δημοσιεύσεις γιατρών που επέκριναν το εμβόλιο!

Αυτό σημαίνει πως οι πολίτες δεν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σφαιρικά για το εμβόλιο ώστε να καταλήξουν νηφάλια και κατόπιν σκέψεως για αν θα ήθελαν να το κάνουν.

Όπως μεταδίδεται από την Daily Mail, ο Scott Gottlieb όχι μόνο πίεσε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αλλά το έκανε χρησιμοποιώντας τα ίδια μυστικά κανάλια/λομπίστες που χρησιμοποιούσε ο Λευκός Οίκος για να προωθήσει τη δική του ατζέντα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Alex Berenson, το εν λόγω tweet, το οποίο φέρονται να απέκρυψαν, ανέφερε ότι η φυσική ανοσία ήταν πιο αποτελεσματική και προέτρεψε την κυβέρνηση να «ακολουθήσει την επιστήμη» και να μην προχωρήσει σε μαζικό εμβολιασμό. Το έγραψε ένας γιατρός, o Brett Giroir.

Το 50% των κερδών της Pfizer το 2021 προήλθε από τα εμβόλια mRNA.

Ο ίδιος ο Gottlieb χαρακτήρισε το tweet «διαβρωτικό» και πρόσθεσε ότι θα οδηγούσε σε λάθος «αφήγηση» των μέσων ενημέρωσης.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer, Scott Gottlieb, στηρίχτηκε στο Twitter για να λογοκρίνει tweets που υποστήριζαν ότι η φυσική ανοσία ήταν ισχυρότερη από τον εμβολιασμό κατά της Covi-19, όπως αποκαλύπτουν τα τελευταία αρχεία του Twitter.

Ο Berenson σημειώνει ότι ο Gottlieb, ένας μετόχος της Pfizer, το έκανε για οικονομικό όφελος

Έγγραφα που διέρρευσαν στον αμφιλεγόμενο δημοσιογράφο Alex Berenson ισχυρίζονται ότι ο Scott Gottlieb στηρίχτηκε στην εταιρεία κοινωνικών μέσων για να κρύψει μια σχετικά αβλαβή ανάρτηση που έθετε αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου Pfizer και πρότεινε ότι η φυσική ανοσία ήταν πιο αποτελεσματική.

Οι αποκαλύψεις αποτελούν μέρος των αρχείων του Twitter , μιας κρύπτης εσωτερικών εγγράφων και αλληλογραφιών που έχουν δημοσιοποιηθεί πρόσφατα σε επιλεγμένο αριθμό δημοσιογράφων.

Στόχος τους είναι να τονίσουν μια σειρά από αποφάσεις λογοκρισίας που έλαβε το Twitter πριν από την εξαγορά του από τον δισεκατομμυριούχο και οπαδό της ελεύθερης έκφρασης,  Έλον Μασκ .

Ο Δρ Gottlieb χαρακτήρισε το σχετικά αβλαβές tweet του Dr Giroir «διαβρωτικό» σε ένα εσωτερικό email προς τα ανώτερα στελέχη του Twitter, τα οποία προφανώς δεν είχαν ενημερωθεί για τους οικονομικούς δεσμούς του Gottlieb με την Pfizer.

Η ανάρτηση στο Twitter ήταν «διαβρωτική», έγραψε ο Gottlieb ανησυχώντας ότι «θα κατέληγε να γίνει viral και θα οδηγήσει στην κάλυψη ειδήσεων» με αρνητικό τρόπο, θέτοντας σε κίνδυνο τα κέρδη της Pfizer.

Έγγραφα δείχνουν  ότι στις 27 Αυγούστου 2021, ο Dr Gottlieb έστειλε email στον Todd O’Boyle, κορυφαίο λομπίστα στο γραφείο του Twitter στην Ουάσιγκτον, αφού είδε ένα tweet που απαξιώνει τα εμβόλια Covid.

Το tweet δημοσιεύτηκε από τον Dr Brett Giroir, έναν άλλο κυβερνητικό υγειονομικό αξιωματούχο υπό την κυβέρνηση Τραμπ, και υποστήριξε την ανωτερότητα της φυσικής ανοσίας έναντι της ανοσίας που παρέχεται από το εμβόλιο.

Ο Dr Gottlieb, ο οποίος επί του παρόντος έχει περίπου 550.000 ακόλουθους στο Twitter, άσκησε πίεση για να επισημανθεί το Tweet ως παραπληροφόρηση. 

Ο Dr Gottlieb είπε στο email ότι η γλώσσα θα μπορούσε να αποδειχθεί «διαβρωτική» για την πανεθνική εκστρατεία εμβολιασμού κατά του Covid. 

Και παρόλο που το Twitter δεν μπόρεσε να αποδείξει ξεκάθαρα ότι το tweet ήταν παραβίαση της πολιτικής του για παραπληροφόρηση, ούτως ή άλλως χαρακτηρίστηκε με την ετικέτα «Παραπλανητικό».

 

pronews.gr

Back to top button