Διεθνή

Πούτιν: Σε περίπτωση ξένης επέμβασης στην Ουκρανία τα χτυπήματα της Ρωσίας θα είναι αστραπιαία. Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα αν χρειαστεί! ΒΙΝΤΕΟ

Πούτιν: Σε περίπτωση ξένης επέμβασης στην Ουκρανία τα χτυπήματα της Ρωσίας θα είναι αστραπιαία. Τα πυρηνικά όπλα χρησιμοποιηθούν αν χρειαστεί, λέει ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Ρωσία έχει όπλα για τα οποία μπορεί να επαίρεται αλλά δεν θα καυχιέται απλά γι αυτά θα τα χρησιμοποιήσει, είπε.

Προς γενίκευση.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε ενώπιον του Κοινοβουλίου στην Αγία Πετρούπολη.

Πούτιν: Εάν κάποιος τολμήσει να παρέμβει στην κατάσταση στην Ουκρανία από έξω και δημιουργήσει στρατηγικές απειλές, τα χτυπήματα της Ρωσίας θα είναι αστραπιαία. Όλες οι αποφάσεις έχουν ληφθεί σε αυτό το σημείο.

Οι αντίπαλοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας απλά δεν χρειάζονται μια τόσο μεγάλη χώρα όπως η Ρωσία.

Η Δύση έχει οδηγήσει την Ουκρανία σε άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Η Δύση όρισε στον λαό της Ουκρανίας τη μοίρα των αναλώσιμων.

Η ρωσική οικονομία δεν έχει καταρρεύσει, αλλά άντεξε τον αντίκτυπο των κυρώσεων.

Η Ρωσία θα απαντήσει στις «αδέξιες» απόπειρες απομόνωσης της χώρας με περισσότερη επιχειρηματική ελευθερία και διαφάνεια.

Έχουμε όπλα για τα οποία μπορούμε να καυχηθούμε, αλλά δεν θα επαιρόμαστε απλά, θα τα χρησιμοποιήσουμε, αν χρειαστεί.

Ο αριθμός των ξένων μισθοφόρων που πολεμούν στην Ουκρανία αυξάνεται συνεχώς. Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας θα δείξει σύντομα μερικούς από τους αιχμαλωτισμένους μισθοφόρους.

Η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία απέτρεψε έναν πραγματικό κίνδυνο για τη Ρωσία.

«Με το θάρρος, την αποφασιστικότητα, τον ηρωισμό τους, αυτές (οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ) απέτρεψαν μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση που θα είχε εκτυλιχθεί στο έδαφός μας», είπε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι τα καθήκοντα της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα εκπληρωθούν και η Ρωσία θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις. Η ασφάλεια των ανθρώπων που κατοικούν στις Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ, καθώς και στην Κριμαία, θα είναι εγγυημένη, πρόσθεσε.

Oι δηλώσεις του Πούτιν επέρχονται σε πλαίσιο απόλυτης όξυνσης.

καθώς ο Λαβρόφ όρισε τον εχθρό δηλώνοντας πως ”το ΝΑΤΟ ουσιαστικά ενεπλάκη σε πόλεμο με τη Ρωσία”. Ο ίδιος προειδοποίησε πως ”ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου είναι πραγματικός και σοβαρός και δεν πρέπει να υποτιμηθεί”.

Tην Τρίτη 40 Υπ. Άμυνας του ΝΑΤΟ κι άλλοι αξιωματούχοι μετείχαν σε σύσκεψη στην αμερικάνικη βάση στο Ραμστάιν στη Γερμανία προς συντονισμό των επιχειρήσεων κατά Ρωσίας.

Επικείμενη ένταξη σε ΝΑΤΟ Φινλανδίας, Σουηδίας.

Επίσκεψη Υπ. Άμυνας και ΥΠΕΞ ΗΠΑ στο Κίεβο.

Ένταση στην υποστηριζόμενη από τη Ρωσία αυτονομημένη Υπερδνειστερία ρουκέτες κατά Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας στο Τιρασπόλ, επίθεση σε στρατιωτική μονάδα και ανατίναξη κεραιών ραδιοφώνου στη Γρηγοριόπολη που αναμετάδιδαν ρωσόφωνα κανάλια.

Η Ρωσία διέκοψε την μεταφορά αερίου σε Πολωνία, Βουλγαρία που αρνήθηκαν να πληρώσουν σε ρούβλια.

ΥΠΕΞ Κίνας: oι ΗΠΑ ο μεγαλύτερος σαμποτέρ της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας!!

dimepenews.com

Back to top button