breaking newsΕλλάδα

Bρέθηκαν τα συντρίμμια του Μιράζ που έπεσε ανοικτά της Σκύρου – Νεκρός ο πιλότος

Πριν από λίγο οι δυνάμεις έρευνας και διάσωσης που έσπευσαν στο σημείο της πτώσης του Mirage 2000-5 της πολεμικής Αεροπορίας εντόπισαν τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους.

Σύμφωνα με  πληροφορίες οι έρευνες έχουν συγκεντρωθεί σε ένα σημείο περίπου 9-10 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου και όσοι συμμετέχουν εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον εντοπισμό του χειριστή του Μirage 2000-5.

Στην επιχείρηση Save and Rescue συμμετέχει ελικόπτερο S-70B του Πολεμικού Ναυτικού, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και πλωτό του Λιμενικού (με τον κωδικό 602) που απέπλευσε από τον Μόλυβο της Λέσβου. Στην περιοχή κατευθύνεται και η φρεγάτα Ψαρά.

Η Πολεμική Αεροπορία θρηνεί το θάνατο του χειριστή του Mirage 2000 – 5 που έπεσε ανοιχτά της Σκύρου.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος με μήνυμά του στο twitter επιβεβαίωσε αυτό που δυστυχώς όλοι φοβόμασταν. Ο χειριστής του Mirage 2000-5 δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος του.

«Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ» γράφει χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος.

rashonline.gr

Back to top button