breaking newsΔιεθνή

Τραμπ: Αναμένεται να εμφανιστεί στις φυλακές της Ατλάντα

Ο Donald Trump πρόκειται να παρουσιαστεί σε φυλακή της Ατλάντα την Πέμπτη για να αντιμετωπίσει κατηγορίες σχετικά με την προσπάθειά του να ανατρέψει την ήττα του στις εκλογές του 2020, στην τέταρτη ποινική υπόθεση με την οποία έρχεται αντιμέτωπος ο πρώην πρόεδρος φέτος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Trump κατηγορείται για συνωμοσία με στόχο να αποτρέψει την επικύρωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών του 2020.

Δεν είναι σαφές το πότε θα φτάσει ο Trump στη συγκεκριμένη φυλακή, η οποία φημίζεται για τις άθλιες συνθήκες που έχουν εμπνεύσει τραγούδια ραπ και για τις οποίες το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει διενεργήσει έρευνα.

Όπως και άλλοι κατηγορούμενοι στην Ατλάντα, ο Trump θα πρέπει να εμφανιστεί στη φυλακή της κομητείας Φούλτον για λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και φωτογραφία, ένα πλάνο που αναμένεται να κυκλοφορήσει ευρέως από υποστηρικτές και επικριτές στο πλαίσιο της εκστρατείας του για να κερδίσει ξανά τον Λευκό Οίκο τον Νοέμβριο εκλογές 2024.

Ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος αντιμετωπίζει 13 κατηγορίες για κακουργήματα, συμπεριλαμβανομένου του εκβιασμού, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται συνήθως σε κατηγορίες για οργανωμένο έγκλημα, για πίεση σε κρατικούς αξιωματούχους να ανατρέψουν την εκλογική του ήττα από τον Δημοκρατικό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο 77χρονος Trump, αρνήθηκε ότι διέπραξε κάποιο αδίκημα και υποστηρίζει ότι η υπόθεση είναι πολιτικά υποκινούμενη. Δεν θα μιλήσει σε αυτό το στάδιο. Συμφώνησε να καταβάλει εγγύηση 200.000 δολαρίων και αποδέχθηκε όρους εγγύησης που του απαγόρευαν να απειλεί μάρτυρες ή τους 18 συγκατηγορούμενούς του στην υπόθεση.

Η σύντομη παραμονή του Τραμπ στη φυλακή έρχεται μια ημέρα μετά το debate των αντιπάλων του για την προεδρική υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικανών για το 2024 στο Μιλγουόκι . Ο Trump δεν συμμετείχε και αντ’ αυτού παραχώρησε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη στον συντηρητικό σχολιαστή Tucker Carlson στο X, την πλατφόρμα που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter.

primenews.

Back to top button