breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ALCO: 7 στα 10 νοικοκυριά θα πεινάσουν!

Δεν βγαίνει ο χειμώνας

Επιστρέφουν στη χώρα μας, οι «μαύρες» ημέρες της Γερμανικής Κατοχής με την κυβέρνηση να τάζει συνεχώς ψευτοεπιδόματα, την ώρα που ενεργειακή κρίση και ανατιμήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης «χτυπούν» κόκκινο!

Μεγάλη αγωνία έχουν αν θα καταφέρουν να βγάλουν τον φετινό χειμώνα οι Έλληνες. 7 στους 10 κόβουν το μεγαλύτερο μέρος του καθημερινού τους τραπεζιού. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ALCO για λογαριασμό της ΓΣΕΕ, το 71% των ερωτηθέντων απαντά ότι η άνοδος των τιμών τούς έχει αναγκάσει να περικόψουν δαπάνες για αρκετά είδη διατροφής.

Σε ερώτηση αν πιστεύουν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα τους επιτρέψει να αντεπεξέλθουν στις συνθήκες ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης του χειμώνα, 2 στους 10 (το 20%) δηλώνουν «καθόλου», δηλαδή δεν θα τα καταφέρουν και σχεδόν 5 στους 10 το 47% των ερωτηθέντων, δηλώνουν πως δύσκολα θα μπορέσουν να τα καταφέρουν.

Μάλιστα, πάνω από 6 στους 10 φορολογούμενους θεωρούν πως, η αύξηση του μισθού τους, είναι το αποτελεσματικότερο μέσο για την προστασία του βιοτικού τους επιπέδου από τις ανατιμήσεις στα είδη διατροφής και ενέργειας.

Παράλληλα, το ποσοστό αυτό που χαρακτηρίζει σημαντικότερη την αύξηση του κατώτατου μισθού από τα επιδόματα αλλά και την μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, τον περασμένο Μάρτιο ήταν στο 43% και πλέον τον Σεπτέμβριο του 2022 ανήλθε στο 63%. 8 στους 10 δηλώνουν ότι δεν «είδαν» καμία αύξηση του μισθού τους από την 1/1/2022.

Όσον αφορά στο ωράριο εργασίας, το 39% αναφέρει ότι δεν εργάζεται παραπάνω από το κανονικό, ωστόσο σε ποσοστό 28% των ερωτηθέντων που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα δηλώνουν ότι δουλεύουν 5-6 ώρες παραπάνω την εβδομάδα ενώ το 22%, 9-10 ώρες και το 16 % πάνω από 11 ώρες την εβδομάδα.

Prime News

Back to top button