breaking newsΕλλάδα

Παραίτηση – βόμβα του προέδρου του ΣτΕ Νικόλαου Σακελλαρίου

Με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε την παραίτησή του (Βίντεο)

Παραιτήθηκε ο προέδρος του ΣτΕ Νικολάου Σακελλαρίου, με «κεραυνούς» για τις διαρροές στο νόμο Κατρούγκαλου.

Σε δήλωσή του, η οποία μεταδόθηκε σε απ” ευθείας τηλεοπτική μετάδοση, ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου με δάκρυα στα μάτια, εξαπέλυσε επίθεση σε όσους δεν τηρούν το δικαστικό απόρρητο κάτι που έχει επιφέρει πλήγμα στο ΣτΕ.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Οι αντοχές όλων μας δοκιμάστηκαν από τα νεότερα μνημόνια που επέβαλλαν νέα αυστηρότερα μέτρα λιτότητας» και εξέφρασε φόβους για πλήρη εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων.

Ο κ. Σακελλαρίου επέκρινε την πολιτική ηγεσία της χώρας επειδή όπως εξήγησε μετακυλίει παγίως στη δικαιοσύνη την επίλυση των πιο δυσεπίλυτων προβλημάτων της χώρας.

Ο απερχόμενος, πλέον, πρόεδρος του ΣτΕ ζήτησε από τους πολίτες να εξακολουθήσουν να έχουν εμπιστοσύνη στους δικαστές επισημαίνοντας: «Υπάρχουν δικαστές εις τας Αθήνας».

Αναφερόμενος στο πρόσφατο παρελθόν και στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας των τελευταίων ετών, ο κ. Σακελλαρίου έκανε λόγο για πλήρη κυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού και προειδοποίησε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την οικονομική κρίση.

«Οι καταστάσεις αυτές οδήγησαν το δικαστήριο στην έκδοση αποφάσεων σχετικά με την μη περαιτέρω μείωση αποδοχών σε τομείς όπως η εθνική άμυνα, η υγεία, η παιδεία και η ασφάλεια του πολίτη» τόνισε ο Νίκος Σακελλαρίου εξηγώντας το σκεπτικό των μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Να σημειωθεί ότι καθήκοντα προέδρου του ΣτΕ αναλαμβάνει η μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη-Ειρήνη Σαρπ.

rashonline.g

Back to top button