breaking newsΕλλάδα

«Θρίλερ» στην Α. Μεσόγειο: «Εισβολή» τουρκικού κατασκοπευτικού νότια της Κύπρου – Στην περιοχή & αεροσκάφος των ΗΠΑ

 

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Οι προκλήσεις της Άγκυρας πλέον έχουν αναβαθμιστεί και γίνονται με αυξημένη συχνότητα, πράγμα που θα έπρεπε να έχει προβληματίσει την ελληνική ηγεσία, η οποία κακώς πανηγυρίζει για αποκλιμάκωση.

Τα προεκλογικά παιχνίδια και η ψηφοθηρία δεν έχουν θέση στα εθνικά θέματα!

Αεροσκάφος της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εντοπίστηκε πριν λίγο νότια της νήσου Κύπρου! Τα Τουρκικά αεροσκάφη είναι έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου φιλίων Δυνάμεων (# AEW & C)

Τα αεροσκάφη αυτά σχεδιασμένα να εντοπίζουν και να παρακολουθούν αεροσκάφη, πυραύλους, πλοία και οχήματα και να παρέχουν εντολή και τον έλεγχο για να κατευθύνει φιλικές δυνάμεις.

Στην ίδια περιοχή μάλιστα βρίσκεται και αμερικανικό κατασκοπευτικό.

Τι ακριβώς κάνει στην περιοχή; Μην ξεχνάμε πως αυτή την στιγμή υπάρχουν στη Κύπρο Γαλλικές δυνάμεις. Όπως αναφέραμε πριν λίγο,στο λιμάνι Λεμεσού κατέπλευσε το Γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle» μαζί με τα τρία πολεμικά πλοία, που βρίσκονται στην περιοχή της Μεσογείου για ασκήσεις.

Από το εν λόγω αεροπλανοφόρο απονηώθηκαν τα γαλλικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στην αεροναυτική άσκηση στο FIR Λευκωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωνε ότι «στο πλαίσιο γαλλικής αεροναυτικής άσκησης πραγματοποιήθηκαν πτήσεις ελικοπτέρων και αεροσκαφών τύπου Rafaelle, εντός του FIR Λευκωσίας στις περιοχές Πάφου και Πόλεως Χρυσοχούς».

ΑΡΘΡΟ-»ΒΟΜΒΑ» ΤΟΥ ANADOLOU

Στο σενάριο επίλυσης του Κυπριακού στο πλαίσιο μίας «χαλαρής συνομοσπονδίας» επιμένει η Τουρκία, σύμφωνα και με δημοσιεύματα των τουρκικών κρατικών ΜΜΕ και ενώ η κινητικότητα πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα έχει αρχίσει να αναθερμαίνεται δεδομένων και των ανακαλύψεων στον τομέα των υδρογονανθράκων.

Πιο συγκεκριμένα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu δημοσιεύει στην αγγλική έκδοσή του ανάλυση ακαδημαϊκού ο οποίος υποστηρίζει ότι η κυρίαρχη γραμμή του ΟΗΕ για ομοσπονδιακό διζωνικό κράτος δεν είναι εφικτή και συνεπώς χρειάζεται καινούργιος οδικός χάρτης, όπου θα προταχθεί η λύση της συνομοσπονδίας.

Κατά κανόνα οι συνομοσπονδίες είναι πιο χαλαρές μορφές συνεργασίας, συχνά πρόσκαιρης, όπου τα εμπλεκόμενα κράτη-μέλη μπορούν να διατηρήσουν την κυριαρχία τους. Η μοναδική χώρα παγκοσμίως που αναγνωρίζει το ψευδοκράτος ως κυρίαρχη οντότητα είναι η Τουρκία, η οποία στο παρελθόν έχει κάνει λόγο για λύση δύο κρατών.

Όπως σημειώνει το Anadolu, ο συνταξιούχος καθηγητής Μεχμέτ Οζάι δήλωσε πως στην λύση της συνομοσπονδίας αμφότερες οι πλευρές θα πρέπει να είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διευθετήσουν τις διαφορές τους μέσω επιμέρους εταιρικών συμφωνιών.

Ο κ. Οζάι προσέθεσε πως θα πρέπει να υπάρξει ειδική ρύθμιση για την κατανομή των φυσικών πόρων που διαθέτει η Κύπρος στην ανατολική Μεσόγειο, δίχως να διευκρινίζεται αν αναφέρεται σε μοίρασμα των εσόδων από την εκμετάλλευση ή διαίρεση του πλούτου αυτού καθ’ αυτού.

 

.pentapostagma

 

Back to top button