breaking newsΆποψη

Ο ανθρωποδιώκτης ιός παραμονεύει

 

Ωραία ζωή μας έρχεται! Μπορεί να γλιτώσουμε τον ιό, αλλά σίγουρα θα κολλήσουμε τον ανθρωποδιώχτη. Μην πλησιάζεις, μη μου μιλάς από κοντά, μη μου αναπνέεις, μη με ακουμπάς.

Μετά το εργασία από το σπίτι, ανθρώπινη επαφή από το σπίτι, κουβέντα, φλερτ, έρωτας! Φορέσαμε και τις μάσκες για να μην ξεχωρίζει ούτε η λύπη από τη χαρά, ούτε η απέχθεια από την έλξη, ούτε η γελοιότητα από την ομορφιά.

Θόδωρος Γαλανόπουλος

Δε μιλούσαμε που δε μιλούσαμε μεταξύ μας, τώρα φορέσαμε και τα φίμωτρα, κλειστήκαμε και στα σπίτια μας και φτιάξαμε τη γραμμή Μαζινό για την άμυνά μας. Το πιθανότερο βέβαια είναι να μη μας έρθει ο ιός, αλλά η απομόνωση. Μίλησα σε έναν άγνωστο πριν λίγες μέρες μέσα σε ένα φούρνο, και χόρευε ζεϊμπέκικο για να αποφύγει το κοίταγμα μου, μην του έρθει κανένα σταγονίδιο. Δε βγαίνει τίποτα έτσι, πάρτε το χαμπάρι! 

Να χάσουμε την ανθρωπιά μας και να αποκτήσουμε ανοσία από τον ιό; Αύριο άλλος, μεθαύριο γρίπη, μετά συνάχι, μετά κρύωμα. Και εμείς μόνοι μας στη γωνία να βλέπουμε την αντιπαθητική φυσιογνωμία του παρουσιαστή της τηλεόρασης, να μας κάνει φροντιστήριο απομάκρυνσης. 

Η ζωή στον πλανήτη θα συνεχιστεί, έτσι κι αλλιώς. Ο Θεός να μας φυλάει από τις ασθένειες, και από εκείνες που σου αφήνουν κουσούρια του στυλ.. μη με ακουμπάς, μη με κοιτάς, μη με πλησιάζεις, γιατί θα αρρωστήσω. Μπορεί να μην το λένε οι λοιμωξιολόγοι, το λένε καθαρά οι ψυχίατροι και θα είναι αυτοί που θα δουλέψουν πιο πολύ και από τα σουπερμάρκετ σε λίγο…

Γιατρέ μου βλέπω αράχνες παντού στο σπίτι, ο ιός έχει γινει τεθωρακισμένος και με κυνηγάει. Έλα πάρε τα χάπια σου, φορά τη μάσκα σου, και μην πλησιάζεις ανθρώπους … Όπου να ναι θα έρθουν οι εξωγήινοι να σου κάνουν παρέα, και αυτοί έχουν ανοσία….

 

freepen.

Back to top button