breaking newsΕλλάδα

«Ντροπή και γελοιότητα»: Ξεσπά η μητέρα του ενός εκ των δολοφονημένων αστυνομικών στου Ρέντη

Η αθώωση κατηγορουμένου προκάλεσε την οργή της  μητέρας του Γιώργου Σκυλογιάννη – Μαζί με τον Γ. Ευαγγελινέλη  δολοφονήθηκαν μετά από καταδίωξη ληστών στο Μενίδι το 2011

Η αθώωση του ενός εκ των τριών βασικών κατηγορουμένων της εν ψυχρώ δολοφονίας του Γιώργου Σκυλογιάννη και του Γιάννη Ευαγγελινέλη έχει προκαλέσει την οργή των γονιών και των συγγενών των άτυχων αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ αφού όπως πιστεύουν, θα έπρεπε να επιβληθεί η πιο αυστηρή ποινή σε όλους τους κατηγορουμένους.

Η μητέρα του Γιώργου Σκυλογιάννη ξεσπά στο protothema.gr και εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση του δικαστηρίου.

«Ντροπή. Η απόφαση αυτή με πνίγει και δείχνει τη γελοιότητα όλων αυτών των ανθρώπων που στηρίζουν τους δολοφόνους των παιδιών μας, του Γιώργου και του Γιάννη.

Είμαστε δυσαρεστημένοι , έπρεπε να καταδικαστεί και ο άλλος κατηγορούμενος όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο, έπρεπε να καταδικαστούν όλοι. Πονάω και θέλω τον Γιώργο μου πίσω. Εμείς θα συνεχίσουμε να τιμούμε τον Γιώργο και τον Γιάννη. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ όλα αυτά τα παλικαράκια της ομάδας ΔΙΑΣ που συμπαραστάθηκαν στον πόνο μας όλα αυτά τα χρόνια, ο καθένας με τον δικό του τρόπο» λέει η μητέρα του Γιώργου Σκυλογιάννη.

Η μητέρα του Γιώργου Σκυλογιάννη αλλά και η μητέρα του Γιάννη Ευαγγελινέλη ξέσπασαν σε κλάματα ακούγοντας την ομόφωνη αθώωση του ενός από τους τρεις κατηγορούμενους για τη δολοφονία των παιδιών τους πριν από επτά χρόνια στου Ρέντη. Ξέσπασαν κι όταν άκουσαν να ζητούν ελαφρυντικά οι δυο ομογενείς που καταδικάστηκαν σε δυο φορές ισόβια για τη δολοφονία των δυο αστυνομικών αλλά και επιπλέον κάθειρξη εξήντα έξι χρόνων για την απόπειρα δολοφονίας σε έξι αστυνομικών .

Μάλιστα, η μητέρα του αδικοχαμένου Γιάννη Ευαγγελινέλη ξέσπασε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου μόλις άκουσε την απόφαση.

 «Είναι όλοι δολοφόνοι. Θα τους αθωώσετε, κιόλας; Ποια ελαφρυντικά θα δώσετε σε αυτούς που σκότωσαν τα παιδιά μας»

Οι άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ δολοφονήθηκαν μετά από καταδίωξη των ληστών ενός περιπτέρου στο Μενίδι. Δεκάδες συνάδελφοι των θυμάτων βρέθηκαν στο δικαστήριο για να τιμήσουν τη μνήμη τους.

Ακόμα οχτώ κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές έως οχτώ χρόνια για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση .

Πώς έγινε το μακελειό στου Ρέντη 

Η στυγερή δολοφονία των δυο αστυνομικών Γ. Ευαγγελινέλη και Γ. Σκυλογιάννη έλαβε χώρα την 1η Μαρτίου του 2011 στου Ρέντη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης ενός περιπτέρου στο Μενίδι τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση για να αναφέρει ληστεία, δίνοντας στους αστυνομικούς τη μάρκα και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών.

Λίγη ώρα αργότερα, τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, εντόπισαν το αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Κηφισού στο Περιστέρι και το ακολούθησαν. Παράλληλα ενημέρωσαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης, με αποτέλεσμα να σταλούν ενισχύσεις.

Στον παράδρομο της Κηφισού, όμως, στο ύψος της λαχαναγοράς του Ρέντη, ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι ληστές σταμάτησε απότομα και οι τρεις άγνωστοι που ήταν μέσα άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και πιστόλι κατά των αστυνομικών.

Οι τέσσερις αστυνομικοί δέχτηκαν καταιγισμό πυρών πάνω στις μοτοσικλέτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο στο κεφάλι, ένας στο στομάχι και ο τέταρτος στο γόνατο.

Οι δύο υπέκυψαν σχεδόν αμέσως στα τραύματά τους. Λίγη ώρα μετά το μακελειό εντοπίστηκε στο Μοσχάτο το αυτοκίνητο των δραστών.

.protothema.gr

Back to top button