breaking newsΕλλάδα

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: Οι Τούρκοι εν μέσω άσκησης «διέσωσαν» δεκάδες μετανάστες στην καρδιά του Αιγαίου!

Καταργούν κυριαρχικές αρμοδιότητες της Ελλάδας με το έτσι θέλω!

 

Σε επιχείρηση ντε φάκτο κατάργησης των ελληνικών κυριαρχικών αρμοδιοτήτων στο Αιγαίο εξελίχθηκε η άσκηση Ερευνας και Διάσωσης της Τουρκίας στην καρδιά του Αιγαίου.

Όπως ανακοίνωσαν κατόπιν εορτής οι τουρκικές αρχές, στην διάρκεια της άσκησης, η Τουρκία διέσωσε αριθμό μεταναστών, εντός της περιοχής που η Έρευνα και Διάσωση αποτελεί κυριαρχική αρμοδιότητα της Ελλαδας.

Με την άσκηση Έρευνας και Διάσωσης Deniz Aslani 2018 η οποία σύμφωνα με τον σχεδιασμό επικαλύπτει σε όλη την έκταση της την ελληνική περιοχή ευθύνης (Search and Rescue Region), η Τουρκία ήθελε να στείλει το μήνυμα ότι μέχρι το μέσο του Αιγαίου, εκεί που φθάνουν δηλαδή οι καταρχήν διεκδικήσεις της, η άσκηση αρμοδιοτήτων όπως αυτή της SAR ανήκει στην ίδια, ακόμη κι αν με τέτοιες πρωτοβουλίες εγκλωβίζονται ελληνικά νησιά εντός περιοχής (υποτιθέμενης) τουρκικής κυριαρχίας.

Στην διάρκεια της Άσκησης (NAVTEX 0556/18), σύμφωνα με την τουρκική ακτοφυλακή, 275 παράνομοι μετανάστες διασώθηκαν σε έξι διαφορετικά περιστατικά στο Αιγαίο, από δυνάμεις που συμμετέχουν από τον Στρατό, το Ναυτικό, την Αεροπορία, την Ακτοφυλακή αλλά και μονάδες των Μεταφορών των Επικοινωνιών και των θαλάσσιων υποθέσεων.

Η άσκηση τελικά κάθε άλλο παρά αποδείχθηκε τυχαία, καθώς έτυχε να διασωθούν τόσοι μετανάστες, αν και φυσικά κάνεις δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ότι οι τουρκικές αρχές σε συμπαιγνία με τους δουλεμπόρους έστησαν αυτό το «ρεύμα» προς την Ελλάδα..

Σε αυτή την περιοχή του Αιγαίου έγινε η τουρκική άσκηση. Κυριολεκτικά στην καρδιά του Αιγαίου…

.crashonline.gr

Back to top button