breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Επιτέλους Ελεύθεροι Επιτέλους πολίτες. Στη Γαλλία σύμφωνα με το νέο υγειονομικό νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε πανηγυρικά τίθεται τέλος στην Έκτακτη Κατάσταση υγειονομικής ανάγκης από 31 Ιουλίου. Δεν μπορούν πλέον να εφαρμόζονται καραντίνα ή απαγόρευση κυκλοφορίας, το υγειονομκό πάσο ή η υποχρέωση χρήσης μάσκας! Ούτε να ζητείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης!

Επιτέλους Ελεύθεροι Επιτέλους πολίτες. Στη Γαλλία σύμφωνα με το νέο υγειονομικό νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε πανηγυρικά τίθεται τέλος στην Έκτακτη Κατάσταση υγειονομικής ανάγκης από 31 Ιουλίου. Δεν μπορούν πλέον να εφαρμόζονται καραντίνα ή απαγόρευση κυκλοφορίας, το υγειονομκό πάσο ή η υποχρέωση χρήσης μάσκας! Ούτε να ζητείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης! Τελείωσαν όλα.

Το Κοινοβούλιο εγκρίνει το τέλος των έκτακτων μέτρων για covid19, εκτός από τους συνοριακούς ελέγχους.
Οι βουλευτές και οι γερουσιαστές συμφώνησαν για το νομοσχέδιο για την υγεία, Τρίτη 26 Ιουλίου 2022. Αυτό σηματοδοτεί το τέλος των έκτακτων μέτρων κατά του Covid-19, όπως το υγειονομικό πάσο ή η καραντίνα. Ωστόσο, μπορεί να ζητηθεί αρνητικό ράπιντ τεστ από ταξιδιώτες που επιθυμούν να επιστρέψουν στη Γαλλία.

Η Βουλή ενέκρινε οριστικά την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022, με τελική ψηφοφορία της Γερουσίας, νομοσχέδιο για την υγεία που επικυρώνει τη λήξη των έκτακτων μέτρων κατά του Covid, από την 1η Αυγούστου, αλλά προβλέπει τη δυνατότητα υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου στα σύνορα .

Δεν μπορούν πλέον να εφαρμόζονται έκτακτα υγειονομικά μέτρα, όπως καραντίνα ή απαγόρευση κυκλοφορίας, το δελτίο υγείας ή η υποχρέωση χρήσης μάσκας.
Το κείμενο, που σε μεγάλο βαθμό ξαναγράφτηκε από τη δεξιά γερουσιαστική πλειοψηφία, ψηφίστηκε με 209 ψήφους κατά και 30 κατά.

Αναλυτικά, σε ταξιδιώτες άνω των 12 ετών από το εξωτερικό ενδέχεται να ζητηθεί αρνητικό τεστ. Αυτό το τεστ μπορεί επίσης να είναι υποχρεωτικό για ταξίδια μεταξύ ηπειρωτικής Γαλλίας και υπερπόντιων εδαφών. Δεν μπορεί να απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού ή ανάρρωσης/νόσησης από τον Covid-19.

Επιπλέον, αυτό το νομοσχέδιο επιτρέπει τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την υγεία στις 31 Ιουλίου 2022.

Τέλος, το κείμενο δίνει τη δυνατότητα επέκτασης των εργαλείων παρακολούθησης της επιδημίας SI-DEP (μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023) και του Contact Covid (έως τις 31 Ιανουαρίου 2023). ouest-france 26/7/22

dimpenews.com

Back to top button