breaking newsΕλλάδα

«Απασφάλισαν» οι Τούρκοι και απειλούν: «Προστατεύετε γκιουλενιστές» – «Δεν είναι άνδρας ο Τσίπρας» – «Βράζουν» στην Αγκυρα

 

Σκληραίνει την στάση της η Τουρκία για την υπόθεση της μη έκδοσης των οκτώ στρατιωτικών. Έντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζνταγ.

«Η Ελλάδα είναι μία χώρα που έχει περάσει πολλά από πραξικοπήματα, όπως και η Τουρκία. Αναφορικά με την έκδοση εγκληματιών, υπάρχουν διεθνείς κανόνες. Ως μία χώρα που έχει πληρώσει μεγάλο τίμημα από τα πραξικοπήματα, πρέπει οι πραξικοπηματίες τρομοκράτες να επιστρέφονται στην Τουρκία. Η Ελλάδα προστατεύει γκιουλενιστές τρομοκράτες που προέβησαν σε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Το ελληνικό κράτος τους παρέχει στήριξη. Αυτό ως Τουρκία δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε. Τον λόγο του Αλέξη Τσίπρα τον νομίζαμε ως λόγο ανδρός. Αλλά δεν τους επέστρεψε. Σε αυτή την υπόθεση υπάρχει πολιτική κατεύθυνση» ανέφερε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μπόζνταγ.

Η νέα αυτή επίθεση της τουρκικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα έρχεται μετά την απελευθέρωση και των τελευταίων τεσσάρων Τούρκων στρατιωτικών που είχαν έρθει στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016 και κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Οι τούρκοι στρατιωτικοί αποφυλακίστηκαν διότι παρήλθε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης, κάτι που είχε συμβεί και με τους πρώτους τέσσερις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι στρατιωτικοί θα μεταφερθούν και θα μείνουν σε απόρρητη τοποθεσία ενώ θα φυλάσσονται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται πως και οι οκτώ δια των συνηγόρων τους, έχουν ζητήσει να φύγουν από την Ελλάδα, όταν τους χορηγηθεί άσυλο. Οι δικηγόροι τους ζητούν να χορηγηθεί άσυλο στους πελάτες τους μαζί με τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα για να ταξιδέψουν νομίμως σε χώρα της επιλογής τους.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τους 8

Εδώ θα πρέπει να διευκρινιστεί το τι ακριβώς σημαίνει η κράτηση «υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας». Στα τέλη του Απριλίου του 2018, ένας από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς -τους οποίους το καθεστώς Ερντογάν χαρακτηρίζει πραξικοπηματίες- είχε επίσης απελευθερωθεί.

Το ρεπορτάζ, λοιπόν, έλεγε πως μετά την αποφυλκάκισή του, από τις υπηρεσίες επιλέχθηκε και στη συνέχεια “αποστειρώθηκε” μια μονοκατοικία. Εκεί διαμένει ο Τούρκος Αξιωματικός. Στα… πέριξ αλλά και εντός του σπιτιού σε 24ωρη βάση υπάρχει μια “στρατιά” ενστόλων. Πιο συγκεκριμένα:

– Δυο περιπολικά με τέσσερις αστυνομικούς

– Δυο ομάδες ΔΙΑΣ με 8 αστυνομικούς

– Μια ομάδα ΟΠΚΕ με 8 αστυνομικούς

– 10 αστυνομικοί της Ασφάλειας στον περίβολο

– 10 άνδρες των ΕΚΑΜ συμπεριλαμβανομένων σκοπευτών

Τα “μάτια” και τα “αυτιά”

Στη μονοκατοικία είχαν επίσης εγκατασταθεί κάμερες και μικρόφωνα για 24ωρη επιτήρηση. Παράλληλα 12 μέλη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ελέγχουν τους χώρους εντός και εκτός.

Πράκτορες της ΕΥΠ ανέλαβαν ρόλο συλλογής πληροφοριών για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής του Τούρκου στο συγκεκριμένο σπίτι στήθηκε επιχείρηση ηλεκτρονικής παρακολούθησης των επικοινωνιών με στόχο τον εντοπισμό ύποπτων συνδιαλέξεων που αφορούν στην υπόθεση με στόχο τον εντοπισμό προπαρασκευαστικών ενεργειών για κάποια επιχείρηση σε βάρος του.

pentapostagma

Back to top button