breaking newsΕλλάδα

«Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ»: Φοβούνται για την ζωή τους οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί!

Τι είπαν στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες

«Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν πρόκειται να ρισκάρουν στελέχη τους να μας απαγάγουν ή να μας δολοφονήσουν. Δεν λειτουργούν έτσι. Συνεργάζονται με σκληρούς κακοποιούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη βρόμικη δουλειά σε ανάλογες περιπτώσεις».

Την αποκάλυψη αυτή έκαναν σε στελέχη των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας οι ίδιοι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι κατέφυγαν στην χώρα μας μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, στις 15 Ιουλίου του 2016.

Όπως είναι φυσικό, η πληροφορία αυτή οδήγησε σε επανασχεδιασμό όλων των μέτρων ασφαλείας από την πλευρά της ΕΥΠ και της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο κορυφαίο επίπεδο των υπηρεσιών αυτών, θεωρείται αδιανόητο να εκδηλωθεί ακόμη και απόπειρα απαγωγής των «οκτώ».

Μετά, όμως, ήρθαν οι… απειλές που εκτόξευσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ. Ο οποίος τόνισε: «Οτιδήποτε και να κάνουν είναι δικό μας καθήκον να τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα είμαστε πίσω τους θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη».

Έτσι, οι Έλληνες αξιωματούχοι συζήτησαν επί μακρόν με τους «οκτώ», σχετικά με τις πιθανότητες απόπειρας απαγωγής ή δολοφονίας τους. Αλλά και τις μεθόδους της ΜΙΤ, της υπηρεσίας πληροφοριών της Τουρκίας.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, τους άκουσαν -έκπληκτοι- να απαντούν πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ΜΙΤ να ρισκάρει σύλληψη, ή ακόμη χειρότερα ένοπλη σύγκρουση και θάνατο Τούρκων πρακτόρων από Έλληνες αστυνομικούς. Οι Τούρκοι στρατιωτικοί αποκάλυψαν πως σε αυτές τις περιπτώσεις η ΜΙΤ «προσλαμβάνει» σκληρούς κακοποιούς, κυρίως, από την Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι αναλαμβάνουν την «βρόμικη επιχείρηση».

«Μην περιμένετε πράκτορες, ο Ερντογάν θα στείλει ποινικούς εκτελεστές. Έτσι, σε περίπτωση αποτυχίας, θα τους εμφανίσουν ως ακραία στοιχεία που έδρασαν αυτοβούλως και θα καταδικάσουν και τις πράξεις τους!» λένε χαρακτηριστικά οι τούρκοι στρατιωτικοί.

«Σαρώνει» τις αφίξεις από την Τουρκία η ΕΥΠ!

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο σχεδιασμός προστασίας των «οκτώ» έχει χωριστεί σε δύο επίπεδα. Από τη μία πλευρά, η άμεση ασφάλειά τους έχει ανατεθείσ ε κορυφαίο επίπεδο στον Κλάδο Ασφαλείας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεκάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί γύρω από το σημείο όπου φυλάσσονται οι Τούρκοι στρατιωτικοί. Η παρουσία της αστυνομίας δεν είναι εμφανής, κι αυτό ώστε να μην… σηκωθούν φρύδια από περιοίκους της περιοχής.

Παράλληλα, η ΕΥΠ «σαρώνει» όλες τις αφίξεις αποό την Τουρκία. Είτε αυτές αφορούν τουρίστες είτε πρόσφυγες. Κι αυτό προκειμένου να εντοπίσει οποιοδήποτε ύποπτο άτομο ή ομάδα ατόμων. Που πιθανώς θα επιχειρήσουν την απαγωγή ή και την δολοφονία κάποιου εκ των οκτώ…

Έλεγχοι στο φαγητό και ελεύθεροι σκοπευτές

Περισσότερο από το ενδεχόμενο της απαγωγής, οι ελληνικές αρχές φοβούνται την απόπειρα δολοφονίας ή δηλητηρίασης των 8 Τούρκων αξιωματικών. Γι’ αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων, ελεύθεροι σκοπευτές βρίσκονται επί 24ης βάσης ακροβολισμένοι περιμετρικά των εγκαταστάσεων όπου φυλάσσονται οι τούρκοι στρατιωτικοί και ελέγχουν κάθε κίνηση.

Παρούσες επίσης ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ, της Αντιτρομοκρατικής και των ΜΑΤ. Όλες οι κινήσεις βιντεοσκοπούνται και ο χώρος, σε μεγάλη ακτίνα, ελέγχεται και ηλεκτρονικά. Χαρακτηριστικό του πόσο αυστηρά είναι τα μέτρα ασφαλείας και το γεγονός πως για κάθε Τούρκο αξιωματικό αντιστοιχούν περισσότεροι από 10 άνδρες των ελληνικών αρχών!

Εκτός αυτού, καθημερινά ελέγχεται και το φαγητό των 8. Όπως και τα γλυκά που τους στέλνουν οι οικογένειές τους από την Τουρκία. Στους Τούρκους αξιωματικούς παρέχεται και ψυχολογική υποστήριξη.

Πώς περνούν το χρόνο τους οι Τούρκοι στρατιωτικοί

Αξιωματικοί που έχουν εικόνα της καθημερινότητας των Τούρκων αξιωματικών περιγράφουν πως περνούν τις μέρες τους. Διαβάζουν πολύ και βλέπουν τηλεόραση. Κάνουν δε και προσπάθειες να μάθουν ελληνικά. Όλοι τους μιλούν καλά αγγλικά, ενώ ένας από τους αξιωματικούς ξέρει να παίζει και μπουζούκι.

Τα έξοδά τους, τα οποία μπορούν να κάνουν μόνο εντός του στρατοπέδου, καλύπτονται από τα χρήματα που τους στέλνουν οι οικογένειές τους. Η τύχη των δικών τους ανθρώπων που παραμένουν στην Τουρκία είναι και το μεγάλο τους άγχος.

Μέχρι να τελεσιδικήσουν και να καθαρογραφούν οι αποφάσεις, οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί θα παραμείνουν στην Ελλάδα. Οι ελληνικές αρχές ελπίζουν ότι οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης θα έρθουν μετά τις εκλογές στην Τουρκία (σ.σ. 24 Ιουνίου είναι ο πρώτος γύρος). Κυρίως γιατί οι εκλογικές επιδιώξεις του Ερντογάν μπορεί να βάλουν… «φωτιά» στο Αιγαίο. Αλλά και γιατί κανείς δεν ξεχνά την τακτική της Τουρκίας που εδώ και σχεδόν τρεις μήνες κρατά αναίτια στην Αδριανούπολη τους δυο Έλληνες αξιωματικούς.

Πηγή: Real News

Back to top button