breaking newsΕλλάδα

Ανακοίνωση-πρόκληση Άγκυρας: «Θα επισκεφτούμε Θράκη & Θεσ/νίκη» -Ασυνόδευτοι, απροειδοποίητα & χωρίς αναφορά στην Ελλάδα

 

Σε μία άκρως προκλητική ανακοίνωση προχώρησε χθες το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο ανακοινώνοντας την επίσκεψη του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράμ (υπεύθυνου για τις μειονότητες) στη Βόρεια Ελλάδα αναφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη και τη δυτική Θράκη λες και είναι τουρκικές επαρχίες, υπενθυμίζοντας έτσι και τα σχέδια για πλήρη διαμελισμό της Ελλάδας!

Συγκεκριμένα  το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει:

«Δελτίο Τύπου σχετικά με την επίσκεψη του H.E. Κ. Yavuz Selim Kıran, Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, στη Θεσσαλονίκη και τη Δυτική Θράκη

Ο κ. Yavuz Selim Kıran, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και τη Δυτική Θράκη στις 5-6 Μαΐου 2021.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο H.E. Ο Κιράν θα συναντηθεί, με την ευκαιρία του μήνα του Ραμαζανιού, πρωτίστως, των Μουφτή της Κομοτηνής και της Ξάνθης (σσ. Εννοείται πως δεν θα συναντηθεί με τους νόμιμους μουφτήδες αλλά τους ψευτο-μουφτήδες) , καθώς και των εκπροσώπων των θεσμών και των οργανώσεων, και των μελών της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη. και θα επισκεφθείτε σχολεία μειονοτήτων και οθωμανικά μνημεία.

Ο Υφυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσης επίσκεψη στο Σπίτι Atatürk στη Θεσσαλονίκη».

Όπως βλέπουμε δεν υπάρχει πουθενά η λέξη Ελλάδα και το μόνο που δεν γράφει η ανακοίνωση είναι ότι ο Τούρκος υφυπουργός θα επισκεφτεί τις… τουρκικές επαρχίες της Θράκης και της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα πηγές του ελληνικού υπυοργείου Εξωτερικών αναφέρουν πως η επίσκεψη ήταν απροειδοποίητη! Με λίγα λόγια όποτε θέλει ο Τούρκος υφυπουργός μπορεί να επισκέπτεται και να κάνει τουρ στην Ελλάδα λες και είναι επαρχία της Τουρκίας. 

Από την κυβέρνηση προσπαθούν να «καλυφθούν»,  λέγοντας πως η επίσκεψη είναι ιδιωτική, κάτι που φυσικά δεν ισχύει, καθώς υπάρχει επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι εκτός του ότι η ελληνική κυβέρνηση επιτρέπει στον κ. Κιράμ να επισκέπτεται όποτε θέλει Έλληνες υπηκόους, αυτή η επίσκεψη θα γίνει χωρίς συνοδεία Έλληνα αξιωματούχου, αλλά με τη συνοδεία του Τούρκου πρέσβη! 

Ο Τούρκος υφυπουργός βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη όπου θα επισκεφτεί του σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ.

pronews

Back to top button