breaking newsΕλλάδα

Ιγνατίου: Ο «παράφορος» έρωτας Πούτιν για Ερντογάν και ο ψυχρός πόλεμος Ελλάδας – Ρωσίας

 

«Μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, η Μόσχα επέλεξε τους προκλητικούς γείτονές μας, και οι σχέσεις με τις Άγκυρα εξελίχθηκαν σε στρατηγικές», εκτιμά ο Μιχάλης Ιγνατίου, αναλύοντας το παρασκήνιο της ελληνορωσικής κρίσης.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επιλέξει τη φιλία του με τον Ταγίπ Ερντογάν, και όχι με τη χριστιανική Ελλάδα και αυτό είναι ένα γεγονός και πρέπει να το αποδεχθούν οι οπαδοί του «ξανθού γένους», γράφει ο κ. Ιγνατίου και συνεχίζει:

«Πέραν των κατηγοριών εναντίον των απελαθέντων, δεν πρέπει κανείς να παραγνωρίζει και να μην λαμβάνει υπόψιν, ότι ο κ. Πούτιν εδώ και καιρό φέρεται «ανθελληνικά» και στηρίζει ανεπιφύλακτα όλες τις τουρκικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας».

Οπως εκτιμά ο Μιχάλης Ιγνατίου, η Ρωσία έχασε κατά κράτος από τους Αμερικανούς στη Βαλκανική. «Πρόκειται για μία αχώνευτη εξέλιξη, που η Μόσχα αρνείται να αποδεχθεί».

«Με την κίνησή της, η Αθήνα επιλέγει στρατόπεδο, και αυτό είναι σίγουρα το αμερικανικό. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παίζει το πόκερ της πολιτικής του ζωής και εάν όλα του πάνε …δεξιά, θα κερδίσει για την Ελλάδα την πρωτοκαθεδρία των αμερικανικών σχεδιασμών στην περιοχή, εφόσον η σύγκρουση των ΗΠΑ με την Τουρκία δεν αποφευχθεί.

Χωρίς να υπάρχει πληροφόρηση από την αμερικανική πλευρά ο καθένας μπορεί να εικάσει πως η Αθήνα ενημέρωσε την Ουάσιγκτον πριν διαρρεύσει την πράξη απέλασης των Ρώσων διπλωματών», συνεχίζει ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Να σημειωθεί ότι το θέμα συζήτησε αρκετές φορές ο κ. Κοτζιάς με τον κ. Λαβρόφ, ο οποίος είναι από τους λίγους του κύκλου του κ. Πούτιν που έχει μία συμπάθεια για την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Ήταν φανερό από τις κουβέντες τους, ότι δεν μπορούσε να αλλάξει τη δυσάρεστη κατάσταση για την Ελλάδα, από τον «παράφορο» έρωτα του κ. Πούτιν για τον αυταρχικό ηγέτη της Τουρκίας».

ΠΗΓΗ:hellasjournal.com

Back to top button