breaking newsΚύπρος

Εκπρόσωπος υπουργείου Άμυνας στην Τουρκία: «Τα δύο κράτη η μόνη λύση στην Κύπρο»

Προκαλούν οι εκπρόσωποι του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, δηλώνοντας ότι «οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο χωρίς συμβιβασμούς»!

Αυτό δήλωσε ο Ζεκί Ακτούρκ και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε τις αμοιβαίες προσπάθειες για τη διατήρηση και την ανάπτυξη της θετικής ατμόσφαιρας που έχει διαμορφωθεί πρόσφατα με τη γειτονική μας Ελλάδα», υπογραμμίζοντας ότι «ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η κατάσταση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Τονίζουμε ότι δύο κυρίαρχα, ίσα και ανεξάρτητα κράτη είναι η μόνη λύση στην Κύπρο»!

Η δε Πινάρ Καρά από την πλευρά της αναφέρθηκε στη γνωστή προπαγάνδα της Άγκυρας ότι «ως εγγυήτρια χώρα, η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι ο εγγυητής της ειρήνης, της ηρεμίας και της ασφάλειας στην Κύπρο στο πλαίσιο των διεθνών συμφωνιών και των νόμιμων δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο»!

Και ισχυρίστηκε: «Δύο κυρίαρχα, ίσα και ανεξάρτητα κράτη είναι η μόνη λύση στην Κύπρο. Ενώ η υιοθέτηση αυτής της λύσης από την ε/κ διοίκηση θα είναι επωφελής για την ειρήνη και την ευημερία του νησιού, οι προσπάθειές της να δημιουργήσει μια νομική βάση και κάλυψη για τρομοκρατικές οργανώσεις και η συναίνεσή της σε προκλητικές ενέργειες κατά θρησκευτικών ευαισθησιών εμποδίζουν να επιτευχθεί η επιθυμητή ειρήνη και ευημερία στο νησί και εμβαθύνουν τα προβλήματα».

Μάλιστα προκλητικά δήλωσε πως η Κύπρος είναι εθνική τους υπόθεση και ότι είναι στο πλευρό των… Κυπρίων αδερφών τους, εννοώντας φυσικά το ψευδοκράτος!

Εκπρόσωπος

Back to top button