breaking newsΔιεθνή

Ισραήλ: Ο στρατός διέψευσε ότι εξαπέλυσε το φονικό πλήγμα σε ασθενοφόρο στη Γάζα

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους, 4 διασώστες της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου.

Ο ισραηλινός στρατός διέψευσε σήμερα ότι ευθύνεται για το πλήγμα σε ασθενοφόρο την προηγουμένη στη Λωρίδα της Γάζας, πουείχε αποτέλεσμα τον θάνατο έξι ανθρώπων συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων διασωστών της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου.

«Κανένα πλήγμα δεν έγινε στον συγκεκριμένο τομέα», δήλωσε ο στρατός στο AFP, λέγοντας ότι διεξήγαγε έρευνα στη βάση των πληροφοριών που του είχαν δοθεί.

Στο πλήγμα στην Ντέιρ αλ-Μπάλαχ (κεντρική Λωρίδα της Γάζας), έξι άνθρωποι που επέβαιναν στο ασθενοφόρο σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων τέσσερις διασώστες της Ερυθράς Ημισελήνου.

Η Ερυθρά Ημισέληνος είχε ανακοινώσει τους θανάτους αυτούς σε «πλήγμα σε ασθενοφόρο που διενήργησε ο ισραηλινός στρατός στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ» στο X.

Η κηδεία των τεσσάρων διασωστών πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία των συναδέλφων τους στην Ντέιρ αλ-Μπάαχ, μετέδωσε δημοσιογράφος του AFP.

Περισσότερα από 120 ασθενοφόρα καταστράφηκαν και 326 μέλη του ιατρικού προσωπικού έχουν σκοτωθεί από τις αρχές του πολέμου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

PrimeNews.

Back to top button