breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Οι παγκοσμιοποιητές αναζωπυρώνουν τα σχέδια για τη δημιουργία παγκόσμιου λιμού και πείνας: 13 έθνη συμφωνούν να υπαχθούν σε λιγότερο παραγωγικές «πράσινες» μεθόδους καλλιέργειας

 

Η παγκόσμια θρησκεία του κλίματος ετοιμάζεται να δώσει ώθηση στον πόλεμο κατά της διατροφής με 13 έθνη – πολλά από αυτά είναι μεγάλα κράτη παραγωγής βοοειδών και τροφίμων με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Χιλή και την Ισπανία – να υπογράφουν μια δέσμευση για την υπαγωγή των γεωργών σε νέους περιορισμούς που αποσκοπούν στη μείωση των εκπομπών αερίου μεθανίου.

To Παγκόσμιο Κέντρο Μεθανίου ανακοίνωσε σε δελτίο Τύπου στις 17 Μαΐου ότι οι υπουργοί γεωργίας και περιβάλλοντος και οι πρεσβευτές από 13 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, υπέγραψαν δέσμευση που δεσμεύεται να μειώσει τις εκπομπές μεθανίου στη γεωργία. Οι ΗΠΑ εκπροσωπήθηκαν από τον τσάρο του Μπάιντεν για το κλίμα, Τζον Κέρι.

Τι σημαίνει αυτό και γιατί πρέπει να σας ενδιαφέρει; Θα τα αναλύσουμε.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσαν τα εν λόγω έθνη και δημοσιεύτηκε στο Global Methane Hub:

“Τον περασμένο μήνα (τον Απρίλιο του 2023), το Παγκόσμιο κέντρο μεθανίου συνεργάστηκε με τα Υπουργεία Γεωργίας της Χιλής και της Ισπανίας για να συγκαλέσει την πρώτη παγκόσμια υπουργική συνάντηση για τις γεωργικές πρακτικές με σκοπό τη μείωση των εκπομπών μεθανίου. Η υπουργική συνάντηση συγκέντρωσε υψηλόβαθμα κυβερνητικά μέλη για να μοιραστούν τις παγκόσμιες προοπτικές για τη μείωση του μεθανίου και τα συστήματα τροφίμων χαμηλών εκπομπών. Η συνάντηση οδήγησε σε μια δήλωση στην οποία τα έθνη δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν τις προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας και της ποσότητας, καθώς και της πρόσβασης στη χρηματοδότηση για μέτρα προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και μετριασμού της στον τομέα της γεωργίας και των τροφίμων και να συνεργαστούν σε προσπάθειες που αποσκοπούν στη μείωση των εκπομπών μεθανίου στη γεωργία και τα συστήματα τροφίμων”.

Στη διάσκεψη συμμετείχαν ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, ο Συνασπισμός για το Κλίμα και τον Καθαρό Αέρα, το Διαμερικανικό Ινστιτούτο Συνεργασίας για τη Γεωργία, η Παγκόσμια Τράπεζα, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και η Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης.

Η Παγκόσμια Τράπεζα, ένα άλλο δημιούργημα της μεταπολεμικής, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, φιλελεύθερης τάξης που βασίζεται σε κανόνες, μιλάει πολύ τελευταία, μαζί με τον ΟΗΕ, για επερχόμενο λιμό. Η Παγκόσμια Τράπεζα εξέδωσε μια λευκή βίβλο μόλις την περασμένη εβδομάδα, στις 22 Μαΐου, με τίτλο Food Security Update: World Bank Response to Rising Food Insecurity.

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών έχει επίσης εκδώσει, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, τρομερές προειδοποιήσεις για έναν επερχόμενο παγκόσμιο λιμό.

Έτσι, μου φαίνεται περίεργο ότι, την ίδια στιγμή που οι παγκοσμιοποιητές προειδοποιούν για ελλείψεις τροφίμων και λιμό, τα φερέφωνά τους στην Παγκόσμια Τράπεζα, στον ΟΗΕ και μέσα στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους (προσέξτε, η Κίνα και η Ρωσία δεν βρίσκονται πουθενά σε αυτές τις εξωφρενικές αντιδιατροφικές πολιτικές), μιλούν για τη μετατροπή σε μια νέα και αναπόδεικτη μορφή “βιώσιμης” γεωργίας που επικεντρώνεται περισσότερο στη μείωση του μεθανίου παρά στην παραγωγή των υψηλότερων αποδόσεων τροφίμων.

Η σύγχρονη παραγωγή τροφίμων είναι κακή, μας λένε, επειδή παράγει μεθάνιο το οποίο υποτίθεται ότι βλάπτει το περιβάλλον.

“Τα συστήματα τροφίμων ευθύνονται για το 60% των εκπομπών μεθανίου”, δήλωσε ο Marcelo Mena, διευθύνων σύμβουλος της Global Methane Hub. “Συγχαίρουμε τις χώρες που είναι πρόθυμες να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στον μετριασμό του μεθανίου στα επισιτιστικά συστήματα και επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες με προγράμματα που διερευνούν υποσχόμενες τεχνολογίες μετριασμού του μεθανίου και την υποστηρικτική έρευνα των μηχανισμών μετριασμού του μεθανίου για τη δημιουργία νέων τεχνολογιών”.

Ο Τζον Κέρι είναι επίσης πολύ ενθουσιασμένος με την κατάργηση πολύτιμων, παραγωγικών γεωργικών εκτάσεων, τη μείωση του μεγέθους των κοπαδιών βοοειδών και την παράδοση των συστημάτων παραγωγής τροφίμων μας σε τεχνοκράτες και παγκοσμιοποιητές που προσφέρουν αόριστες υποσχέσεις για “νέες τεχνολογίες”.

gmi map

Σε ένα μόνο παράδειγμα, η διοίκηση Μπάιντεν σχεδιάζει να δαπανήσει 1,5 εκατομμύριο δολάρια σε χρήματα των φορολογουμένων για ένα πρόγραμμα που αποσκοπεί στην “ενδυνάμωση” των γυναικών ακτιβιστριών για την κλιματική αλλαγή στην “πατριαρχική” κοινωνία της βόρειας Κένυας, όπως προκύπτει από έγγραφα που εξέτασε το Washington Free Beacon.

Ο Τζον Κέρι ανέφερε σε δήλωσή του: “Ο περιορισμός του μεθανίου είναι ο γρηγορότερος τρόπος για τη μείωση της αύξησης της θερμοκρασίας βραχυπρόθεσμα. Τα τρόφιμα και η γεωργία μπορούν να συμβάλουν σε ένα μέλλον χαμηλού μεθανίου βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την ανθεκτικότητα των γεωργών. Χαιρετίζουμε τους υπουργούς γεωργίας που συμμετέχουν στην υλοποίηση της Παγκόσμιας δέσμευσης για το μεθάνιο”.

Το δελτίο τύπου της 17ης Μαΐου αναφέρει επίσης ότι “η διάσκεψη επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη επιστημονικά τεκμηριωμένων πρακτικών, καινοτομιών και τεχνολογιών σύμφωνα με τη βιώσιμη παραγωγή τροφίμων…”.

Τα έθνη που υπογράφουν αυτή τη δέσμευση για τον μετασχηματισμό των γεωργικών πολιτικών τους είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αργεντινή, η Αυστραλία, η Βραζιλία, η Μπουρκίνα Φάσο, η Χιλή, η Τσεχική Δημοκρατία, ο Ισημερινός, η Γερμανία, ο Παναμάς, το Περού και η Ισπανία.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα διοργανώσει μια δεύτερη διάσκεψη το 2024 για να παρακολουθήσει και να προωθήσει τις προσπάθειες εφαρμογής που σχετίζονται με τη δήλωση και να ενθαρρύνει περισσότερες χώρες να συμμετάσχουν, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της 14ης Μαΐου.

Προκειμένου να σωθεί ο πλανήτης από τις εκπομπές που προέρχονται από τις πορδές των αγελάδων, υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητο να αναγκαστούν οι αγρότες να αλλάξουν τον τρόπο που καλλιεργούν, μετατρέποντας τη γη και τα ζώα τους σε πιο “καινοτόμες” μεθόδους και “επιστημονικά τεκμηριωμένες πρακτικές”. Αυτές οι μέθοδοι θα πρέπει να εφαρμοστούν όχι μόνο στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις αλλά σε όλα τα “συστήματα τροφίμων”.

Ποτέ δεν βγαίνουν και δεν λένε ποιες είναι αυτές οι “καινοτόμες” αλλαγές, παρά μόνο ότι θα βασίζονται σε “νέες τεχνολογίες” και “επιστημονικά τεκμηριωμένες”.

Μπορούμε να υποθέσουμε από αυτή τη γλώσσα ότι μεταξύ των πρακτικών που εξετάζονται είναι η αντικατάσταση ενός μεγάλου μέρους των αποθεμάτων βοοειδών και γαλακτοπαραγωγών ζώων, χοιρινού και κοτόπουλου, στα οποία βασίζονται οι πληθυσμοί για πρωτεΐνες, με προνύμφες εντόμων, αλευρώδη σκουλήκια, γρύλους κ.λπ.

Τα Ηνωμένα Έθνη, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και άλλες ΜΚΟ προωθούν εδώ και χρόνια δίαιτες χωρίς κρέας και την κατανάλωση πρωτεϊνών εντόμων, ενώ δισεκατομμυριούχοι έχουν επενδύσει σε τεράστια εργοστάσια εντόμων που κατασκευάζονται στην πολιτεία του Ιλινόις, στον Καναδά και στην Ολλανδία, όπου αλευρώδη σκουλήκια, γρύλοι και άλλα ζωύφια θα επεξεργάζονται ως πρόσθετα που θα εισάγονται στα τρόφιμα, συχνά χωρίς σαφείς ετικέτες που θα ενημερώνουν τους ανθρώπους για το τι ακριβώς τρώνε.

Ο Μπιλ Γκέιτς συνεργάζεται επίσης με άλλους δισεκατομμυριούχους για να επενδύσει στην παραγωγή κρέατος που καλλιεργείται στο εργαστήριο, μια διαδικασία που περιλαμβάνει τη χρήση καρκινικών κυττάρων από αγελάδες, κοτόπουλα και χοίρους για τη γρήγορη ανάπτυξη τεχνητού κρέατος.

Οι αγρότες θα αναγκάζονται όλο και περισσότερο να εγκαταλείψουν τη γη τους, όπως συμβαίνει ήδη στις Κάτω Χώρες, που είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος καθαρός εξαγωγέας τροφίμων στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε έναν επερχόμενο λιμό που όμοιό του δεν έχει ξαναζήσει η σημερινή γενιά ανθρώπων στη γη. Όλα είναι σχεδιασμένα. Παγκοσμιοποιητές όπως ο Dennis Meadows, ο συγγραφέας του βιβλίου The Limits to Growth (Τα όρια της ανάπτυξης), το 1972, που υποστηρίχθηκε από τη Λέσχη της Ρώμης, μας ενημέρωσε για τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών να ερημώσουν δραστικά τη γη. Τα σχόλιά του στο βίντεο που ακολουθεί έγιναν πιστεύω το 2017. Έχω επίσης αναφερθεί εκτενώς στην πρόβλεψη Deagel, η οποία προέβλεπε μείωση του πληθυσμού της Αμερικής κατά σχεδόν 70% μέχρι το 2025, με παρόμοια δραστική μείωση του πληθυσμού για το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλες χώρες που έχουν συμμαχήσει με το ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχει πιο αποτελεσματικός τρόπος για την ερήμωση του πληθυσμού από τον πόλεμο, την πείνα και τις επιδημίες. Δεν είναι ενδιαφέρον ότι και οι τρεις αυτές δοκιμασμένες από τον χρόνο μέθοδοι δολοφονίας βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή;

Ο πόλεμος κατά της τροφής μοιάζει πολύ με αυτό που συμβαίνει στον τομέα της ενέργειας, όπου οι κυβερνήσεις συνωμοτούν με τις μεγάλες επιχειρήσεις για να μετατρέψουν όλες τις μεταφορές από αεριοκίνητες σε ηλεκτροκίνητες, πράγμα που σημαίνει ότι πολύ λιγότεροι άνθρωποι θα μπορούν να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και ακόμη και αν μπορούν να τα αγοράσουν, η χρήση αυτών των αυτοκινήτων θα είναι πολύ πιο αυστηρά ελεγχόμενη και ελεγχόμενη λόγω της ανάγκης για σταθμούς φόρτισης που βασίζονται σε ένα ήδη υπερφορτωμένο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Αν δεν μπορείτε να φορτίζετε το αυτοκίνητό σας όταν θέλετε, αλλά μόνο όταν σας επιτρέπεται, έχετε πλέον παραδώσει την ελευθερία κίνησής σας στους ρυθμιστές αυτών των σταθμών φόρτισης.

Στη βιομηχανία τροφίμων, η Μεγάλη Γεωργία θα συμπράξει επίσης με τις κυβερνήσεις του κόσμου για να παράγει πολύ λιγότερο μοσχαρίσιο κρέας, κοτόπουλο και χοιρινό, αντικαθιστώντας αυτή την πρωτεΐνη με έντομα και ψεύτικο κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο, οι επιπτώσεις του οποίου στην υγεία είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστες.

Αυτές οι αλλαγές έχουν ήδη αναδειχθεί πλήρως στην Ολλανδία, όπου η κυβέρνηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με τη δρομολόγηση ενός σχεδίου για τη μείωση των κτηνοτροφικών κοπαδιών έως και κατά 50% και τη μείωση της χρήσης αζωτούχων λιπασμάτων κατά 30%. Όσο κι αν μιλούν για “καινοτομία” και “νέες τεχνολογίες”, δεν μπορείτε να μειώσετε τα κοπάδια σας και να μειώσετε τη χρήση λιπασμάτων και στη συνέχεια να ισχυριστείτε ότι οι φάρμες σας θα είναι “πιο παραγωγικές”. Αυτό είναι ψέμα. Όλες οι “καινοτομίες” τους θα μεταφραστούν άμεσα σε λιγότερο φαγητό στα τραπέζια όλου του κόσμου.

Προετοιμαστείτε τώρα για την πείνα. Το να εφοδιάσετε το ντουλάπι σας με αποθέματα είναι μια εύκολη βραχυπρόθεσμη λύση. Πρέπει επίσης να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα. Αν δεν έχετε καλλιεργήσει ποτέ κήπο ή δεν έχετε εκθρέψει κοτόπουλα, αυτό είναι κάτι που ίσως θέλετε να σκεφτείτε όσον αφορά την αύξηση των δεξιοτήτων σας. Ίσως έχετε καλλιεργήσει έναν κήπο για αρκετά χρόνια και έχετε κάποια εμπειρία, και μπορείτε να τη μοιραστείτε με έναν γείτονα που έχει εκθρέψει κοτόπουλα αλλά έχει ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία στην κηπουρική. Η δικτύωση και η συνεργασία με τους ανθρώπους γύρω μας θα είναι το κλειδί για την επιβίωση όταν αυτή η παγκόσμια πείνα ενταθεί.

Ίσως ο πραγματικός λιμός να μην φτάσει ποτέ στις πλουσιότερες χώρες όπως η Αμερική. Τα τρόφιμα μπορεί να συνεχίσουν να υπάρχουν στα ράφια, αλλά μπορώ να εγγυηθώ ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν, σημαντικά, σε βασικά είδη όπως το αλεύρι, το ψωμί, τα αυγά, το κρέας και τα γαλακτοκομικά.

Προσευχηθείτε για το καλύτερο ενώ θα προετοιμάζεστε για το χειρότερο. Επειδή γνωρίζουμε ότι το σχέδιο των παγκοσμιοποιητών είναι να μειώσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό από 7,5 δισεκατομμύρια σε 1 ή 2 δισεκατομμύρια. Ο Dennis Meadows έβγαλε τη γάτα από το σακί και είναι ένας παγκοσμιοποιητής εσωτερικός άνθρωπος της Λέσχης της Ρώμης, του οποίου η εμπλοκή σε αυτό το θέμα χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Μείνετε δυνατοί. Μείνετε ειρηνικοί. Ποτέ μην συμμορφώνεστε. Ποτέ μην υποτάσσεστε σε κανέναν αντισυνταγματικό ή αντιβιβλικό νόμο. Οι τύραννοι έχουν εξουσία μόνο πάνω σε εκείνους που συμφωνούν να κυβερνώνται από αυτούς.

Πηγή: leohohmann.com

Back to top button