breaking newsκοινωνία

Εκδότες- εγκέφαλοι σε εγκληματική οργάνωση

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ισόβια σε επιχειρηματίες του Τύπου

Aπόφαση κόλαφο, εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, επιβάλλοντας ποινή ισοβίων σε εκδότες για βαρύτατα κακουργήματα όπως η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απιστία και απείθεια.

Την αποκάλυψη αυτή κάνει, σε αποκλειστικό της ρεπορτάζ, η εφημερίδα «Μπαμ» εξιστορώντας την αμαρτωλή περιπέτεια της εφημερίδας «SPORTIME» που από τον Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, έφτασε στην οικογένεια Οντόνι.

Στο Κακουργιοδικείο έπεσε την προηγούμενη εβδομάδα η αυλαία της πλέον πολύκροτης επιχειρηματικο-εκδοτικής υπόθεσης, των τελευταίων ετών,που είχε τα πάντα: Υπεράκτιες εταιρίες, εκδόσεις εφημερίδων, εταιρίες στοιχηματισμού, υπόνοιες για διακίνηση μαύρου χρήματος, τριγωνικές συναλλαγές και  δυστυχώς, θύματα εκατοντάδες εργαζομένους.

Στο εδώλιο ήταν καθισμένη η Φρίνη Οντόνι, μητέρα του Ροδόλφου Οντόνι, μαζί με τον Κώστα Κυριακόπουλο, τον άνθρωπο με τα «χίλια πρόσωπα» και ονόματα, καθώς υπήρξαν στενοί συνεργάτες, αλλά και εκδότες της ιστορικής αθλητικής εφημερίδας «SPORTIME»

Βέβαια, στο εδώλιο είχαν καθίσει τέσσερα ακόμη άτομα οι Η.Μ, Α.Κ, Κ.Κ,και Γ.Π οι οποίοι μετείχαν στις εκδοτικές επιχειρήσεις, αλλά αθωώθηκαν.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής, η κυρία Οντόνι, οδηγήθηκε στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα, ενώ σε άλλη φυλακή ο Κώστας Κυριακόπουλος, ο οποίος είχε συλληφθεί και τον Ιανουάριο του 2012.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο στενός συνεργάτης της οικογένειας Οντόνι, είχε συλληφθεί στο Ψυχικό, για χρέη 741.796 ευρώ καθώς εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη, πλαστογραφία, ασφαλιστικές εισφορές και παράβαση του νόμου περί εργατικής νομοθεσίας, αντιμετωπίζοντας συνολική ποινή κάθειρξης, άνω των 24 χρόνων.

Την ίδια στιγμή βέβαια, ο Ροδόρφος Οντόνι, σύμφωνα με την εφημερίδα, βρίσκεται αυτοεξόριστος στη Μεγάλη Βρετανία, όπου εδρεύει η εταιρία «Σέντρικ» παρακολουθώντας άφωνος, τη μητέρα του και τον πλέον στενό του συνεργάτη να καταλήγουν πίσω από τα σίδερα της φυλακής.

Από την ακροαματική ,πάντως, διαδικασία, ξετυλίχθηκε πλήρως, ο τρόπος που ενεργούσε η συγκεκριμένη εκδοτική- επιχειρηματική οργάνωση, η οποία έλαβε το χαρακτηρισμό «εγκληματική» με αχυρανθρώπους εξωχώριες εταιρίες και τριγωνικά σχήματα, που είχαν ως αποτέλεσμα, να ζημειώσουν το Ελληνικό Δημόσιο κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

 

.crashonline

Back to top button