breaking newsΕλλάδα

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Πεντέλη – Εκκενώνεται ο Νέος Βουτζάς

Στις φλόγες παραδόθηκαν πέντε σπίτια  σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου που μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 – Εκκενώνεται και το Λύρειο ίδρυμα – Το μέτωπο κατευθύνεται προς τον Διόνυσο – Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 20 οχήματα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 5.00 το απόγευμα στο Νταού Πεντέλης, στα σύνορα Πικερμίου – Ραφήνας με κατεύθυνση προς τον Διόνυσο όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς.

Βίντεο

http://www.themaradio.gr

Πυροσβεστικό Σώμα@pyrosvestiki

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Καλλιτεχνούπολη, στη Πεντέλη Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 1 Ε/Π & 3 Α/Φ.

Πιο συγκεκριμένα, η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς το Λύρειο, σύνορα Πεντέλης με Καλλιτεχνούπολη και Νέο Βουτζά.

Λίγο μετά τις 18:15 το απόγευμα ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 είπε ότι εκκενώνεται η περιοχή του Νέου Βουτζά στο βόρειο κομμάτι του οικισμού. 

Ο κ. Μπουρνούς σημείωσε ακόμα ότι μέτωπο της φωτιάς εκτείνεται σε μήκος 3-4 χιλιόμετρων. Είπε ακόμα ότι είναι άγνωστα τα αίτια που οδήγησαν στην εκδήλωση της πυρκαγιάς. «Αυτήν την ώρα προέχει η εντατικοποίηση της προσπάθειας για την κατάσβεση της» είπε χαρακτηριστικά. 

«Η κατέυθυνση του ανέμου είναι προς τον Διόνυσο και ο οικισμός του Νέου Βουτζά έχει αρκετά μεγάλα κομμάτια πρασίνου που κινδυνευουν» πρόσθεσε. 

Ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου είπε επίσης ότι έχουν καταγραφεί ήδη οι πρώτες ζημιές καθώς κάηκαν πέντε σπίτια κατοίκων της περιοχής. 

Επίσης δόθηκε εντολή για την εκκένωση του Λύρειου Ιδρύματος στο οποίο βρίσκονταν περίπου 40 άτομα. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 20 οχήματα, ένα ελικόπτερο και τρία αεροσκάφη. 

Οι καιρικές συνθήκες λόγω των ανέμων δεν ευνοούν το έργο των Πυροσβεστών.

Ο Βαγγέλης Μπουρνούς ανέφερε επίσης ότι η φωτιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση.

.protothema.

Back to top button