breaking newsΕλλάδα

Εξάψαλμος Λαβρόφ στον Έλληνα πρέσβη της Μόσχας: Σας έβαλαν οι ΗΠΑ να απελάσετε τους Ρώσους διπλωμάτες!

Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε σήμερα ο Ελληνας πρεσβευτής, Φρυγάνας Ανδρέας, στη Μόσχα μετά τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.

Οπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Τass, ο Έλληνας αξιωματούχος κλήθηκε για να συζητήσουν το θέμα της απέλασης των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και να ενημερωθεί για τις επόμενες κινήσεις της Μόσχας.

Σύμφωνα με το Τass, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει αβάσιμες τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών και ενέχει ο κίνδυνος να πληγούν σοβαρά οι διμερείς σχέσεις. Επίσης το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει οτι πίσω απο την κίνηση της Ελλάδας βρίσκονται οι ΗΠΑ.

«Η Ουάσιγκτον βρίσκεται πίσω από την αντιρωσική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του, σύμφωνα με το Sputnik, προσθέτοντας πως η ελληνική πλευρά δεν δικαιολόγησε την απέλαση των διπλωματών.

«Θεωρούμε την ενέργεια απολύτως παράλογη, δεν επιβεβαιώνεται από τα γεγονότα από την ελληνική πλευρά, η οποία έρχεται έρχεται σε αντίθεση με τη φύση των διμερών σχέσεων μας και μπορεί να τις καταστρέψει», σημειώνει.

 

 

 

.crashonline

Back to top button