breaking newsθρησκεια

Πάπας Φραγκίσκος, Καλωσορίζοντας τους Πατριάρχες (Βίντεο)

Ας παρατηρήσουμε με προσοχή ποιον τελικά προσκυνούν ΟΛΟΙ… δυστυχώς.

Είναι αυτό πορεία προς φωτισμό των αιρετικών παπικών, μετάδοσης της Αληθείας, και επανευαγγελισμό της Δύσης;

Ποιον προσπαθούμε να ξεγελάσουμε;

Και μία πικρή διαπίστωση…Ανθρωπίνως είναι αδύνατον, αυτοί οι “ταγοί” (εκ των Ορθοδόξων) να συγκροτήσουν Ορθόδοξη Σύνοδο προς καταδίκη της συνόδου του Κολυμπαρίου.

π. Φώτιος Βεζύνιας

 

Το άλλοθι του οικουμενισμού! Συμπροσευχή για τους Χριστιανούς στην Μέση Ανατολή (Βίντεο)

Του Μανώλη Κείου

Ο Πάπας Φραγκίσκος παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και άλλων θρησκευτικών ηγετών, καταδίκασε σήμερα το πρωί ως «δολοφονική» την αδιαφορία και την συνεπακόλουθη σιωπή του κόσμου με αφορμή την ατελείωτη τραγωδία στη Μέση Ανατολή, για την οποία είπε ότι «είναι κλάμα, πόνος και σιωπή καθώς άλλοι καταπατούν τα εδάφη αυτά για αναζήτηση εξουσίας ή για πλούτη».

Ο Πάπας έστειλε αυτά τα μηνύματα από το Μπάρι, όπου φιλοξενήθηκε μια ημερήσια οικουμενική συνάντηση σκέψης και προσευχής με τους επικεφαλής και εκπροσώπους 19 Χριστιανικών Εκκλησιών και Κοινοτήτων της Μέσης Ανατολής προκειμένου να ζητήσουν από κοινού ειρήνη στην ταραγμένη αυτή περιοχή.

Η περιοχή θεωρείται μια γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, ενώ το Μπάρι φιλοξενεί και τα λείψανα του Αγίου Νικολάου, ο οποίος τιμάται τόσο από Ρ/Καθολικούς όσο και από Ορθόδοξους Χριστιανούς.

«Έχουμε έρθει ως προσκυνητές στο Μπάρι, αυτό το ανοιχτό παράθυρο στην Εγγύς Ανατολή, που φέρνει στην καρδιά μας τις εκκλησίες μας, τους λαούς μας και όλους εκείνους που ζουν σε καταστάσεις μεγάλου πόνου. Λέμε σε αυτούς: «Είμαστε κοντά σας», δήλωσε ο Πάπας κατά τη διάρκεια της συνάντησης -προσευχής στη θάλασσα.

Το θέμα της ημερήσιας παπικής πρωτοβουλίας ήταν η ευχή «Ειρήνη υμίν». «Ας υπάρξει ειρήνη! Αυτή είναι η κραυγή όλων εκείνων που είναι σήμερα εδώ, μια κραυγή που ανεβαίνει στο θρόνο του Θεού. Εξαιτίας τους, δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να πούμε «Είμαι ο φύλακας του αδερφού μου;», στη Μέση Ανατολή ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο»είπε ο Πάπας.

«Η αδιαφορία,» είπε ο Πάπας, «σκοτώνει και θέλουμε να ανυψώσουμε τις φωνές μας σε αντίθεση με αυτή τη δολοφονική αδιαφορία». «Θέλουμε να δώσουμε φωνή σε όσους δεν έχουν, σε όσους μπορούν μόνο να καταπιούν τα δάκρυα τους. Για τη Μέση Ανατολή σήμερα είναι το κλάμα, ο πόνος και η σιωπή καθώς άλλοι καταπατούν τα εδάφη αυτά αναζητώντας δύναμη ή πλούτη».

Ο Πάπας σημείωσε ότι η περιοχή αυτή που είναι τόσο γεμάτη από φως καλύπτεται τα τελευταία χρόνια από τα «σκοτεινά σύννεφα του πολέμου, τη βία και την καταστροφή, τις καταστάσεις κατοχής και τις ποικιλίες του φονταμενταλισμού, την αναγκαστική μετανάστευση και την παραμέληση», όλα τα οποία είπε «εν μέσω της συμπαντικής σιωπής πολλών.»

”Προσευχή – η φλόγα της ελπίδας”

Μιλώντας στην παραλία, ο Πάπας είπε ότι ενώπιον των λειψάνων του Αγίου Νικολάου ήθελαν να «ανάψουν μια φλόγα ελπίδας».

« Όταν σηκώνουμε τα χέρια μας στον ουρανό στην προσευχή και απλώνουμε τα χέρια μας στους αδελφούς και τις αδελφές μας χωρίς να επιδιώκουμε το δικό μας πλεονέκτημα, η φωτιά του Πνεύματος, το Πνεύμα της ενότητας και της ειρήνης, αναφλέγεται» επισήμανε.

Back to top button