breaking newsΕλλάδα

Πύρινη κόλαση στο Μάτι: Δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα καμμένα

Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ: Πήραμε κλήση για νεκρό στον Νέο Βουτζά

Δείτε βίντεο από το πύρινο μέτωπο – Αναφορές για εγκλωβισμένους και για τουλάχιστον 100 σπίτια που έχουν παραδοθεί στις φλόγες – Κραυγή αγωνίας από κατοίκους της περιοχής και εικόνες που αναδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής

Σε πύρινη κόλαση με δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα καμμένα έχει μετατραπεί η περιοχή Μάτι, μέσα από την οποία πέρασε το μέτωπο της φωτιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν 100 σπίτια και δεκάδες αυτοκίνητα έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός, ενώ υπάρχουν αναφορές για άτομα που ήταν εγκλωβισμένα σε σπίτια και λόγω της αδυναμίας που υπάρχει στην πρόσβαση, αγνοείται η τύχη τους.

View image on Twitter

apablaze@apablaze

Δεκάδες σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Άνθρωποι έχασαν την περιουσία τους, τη γωνιά τους, τα πράγματά τους, την ασφάλειά τους, κι ένα κομμάτι απ’ τη ζωή τους. Ξαφνικός θάνατος.
Κουράγιο στους ανθρώπους.
Δεν υπάρχουν άλλα λόγια.

Εικόνες και βίντεο που έχουν «ανέβει» στα social media παρουσιάζουν μία ανεξέλεγκτη κατάσταση, καθώς η πύρινη λαίλαπα περνάει μέσα από τον οικισμό Μάτι, ενώ οι καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό.

Συμβαίνει τώρα, δείτε εικόνα live από την πύρινη κόλαση μέσα στον οικισμό Μάτι:

.

fotia_spitia_boutzas1
fotia_spitia_boutzas3
mati1
mati2
mati3
mati4
kolasi_mati_mesa
kolasi_mati_mesa2
kolasi_mati_mesa3

protothema.

 ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ! ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ! «ΒΛΕΠΩ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΗΔΑΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ!»- «ΕΙΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΝΕΚΡΟΣ»

fta708ft

Σοκάρει η μαρτυρία του προέδρου των Αλιέων Νέας Μάκρης για τον κόσμο που είναι εγκλωβισμένος στην παραλία της Νέας Μάκρης.

«Άνθρωποι μεγάλη σε ηλικία, παιδάκια πέφτουν στη θάλασσα για να σωθούν’» δήλωσε  σε ραδιοφωνικό σταθμό o πρόεδρος των αλιέων της Νέας Μάκρης, Γιάννης Αθηναίος.

Όπως τόνισε ο κ. Αθηναίος, «ο κόσμος είχε κατέβει στην παραλία να σωθεί και δεν έχει δρόμο διαφυγής. Ο κόσμος έχει μαζευτεί στην παραλία και πηδάνε στη θάλασσα για να τους μαζέψουμε και να τους μεταφέρουμε στο λιμάνι της Ραφήνας. Έχουν βγει τέσσερα αλιευτικά, παρόλο που είχαμε ανέμους 8-9 μποφόρ. δεν έχουμε ορατότητα, έχουμε μπει στο σύννεφο καπνού. Προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στην παραλία για να μαζέψουμε τον κόσμο», πρόσθεσε ο κ. Αθηναίος.

Ο δήμαρχος Ραφήνας δήλωσε πριν λίγο ότι είδε μπροστά του άνθρωπο καμμένο από πάνω μέχρι κάτω και ήταν ακουνητος. Δεν έδειχνε να ήταν σε ζωή Μάλλον ήταν νεκρός είπε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτικό σταθμό.

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των κατοίκων στο Μάτι.

Οι άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί λόγω της μεγάλης φωτιάς στην περιοχή ενώ ένας κάτοικος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ανέφερε ότι είδε ένα μωρό λίγων μηνών με σοβαρά εγκαύματα.

Back to top button