breaking newsΕλλάδα

Σοκαριστική δήλωση Τσίπρα: Ανοίγει θέμα συνόρων με την Αλβανία

Πρώτος “λαγός” ο Γιοχάνες Χαν

Λίγες ώρες μετά την δήλωση του επιτρόπου Γιοχάνες Χαν περί αλλαγής συνόρων μετά από συμφωνία Ελλάδας – Αλβανίας που ξεσήκωσε σάλο, με νεότερη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας, αποκαλύπτει ότι πράγματι η Αθήνα – άγνωστο με ποιους όρους – συζητά με τα Τίρανα το θέμα των συνόρων.

Και μπορεί ο επίτροπος Χαν μπορεί να «μάζεψε» την δήλωσή του, όμως ο Πρωθυπουργός έδωσε συνέχεια στο ζήτημα από τις Βρυξέλλες λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση. Θέματα τα οποία όμως ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει».

Και συνέχισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας τι θα συζητηθεί με την αλβανική κυβέρνηση στα εναπομείναντα θέματα της άρσης του εμπολέμου μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και των συνόρων.

«Έδωσα λοιπόν, συμφώνησα μάλλον με τον Αλβανό ομόλογό μου, το επόμενο διάστημα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών να εντείνουν τις προσπάθειές τους, χωρίς να έχουμε κάποια ιδιαίτερη πίεση, για να δούμε σε ποιο βαθμό θα μπορέσουμε να έχουμε μια θετική διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν».

Να σημειωθεί ότι το ίδιο θέμα είχε θίξει πρώτος ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χαν, με δήλωσή του την οποία «μάζεψε» στη συνέχεια, ο εκπρόσωπός του, ενώ η Κομισιόν διευκρίνησε πως ο κ. Χαν δεν «μίλησε ποτέ για αλλαγή συνόρων».

Αποφασισμένος να κλείσει το θέμα με την Αλβανία είχε δηλώσει προ ημερών και ο Ελληνας ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς, λέγοντας αστειευόμενος ότι δεν θα φύγει διακοπές αν δεν το λύσει.

 

 

 

.crashonline.

Back to top button