breaking newsΕλλάδα

Τόσκας: «Παραιτήθηκα αλλά δεν την έκανε δεκτή ο Τσίπρας» -«Δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό»: Σοκ από την απάντηση του Αρχηγού της πυροσβεστικής με 84 νεκρούς

 

Έθεσα την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό, αλλά δεν έγινε αποδεκτή. Ο Πρωθυπουργός μου είπε ότι είναι ώρα της πάλης,τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Λίγο πριν είχε δηλώσει πως δυσκολεύεται να βρει επιχειρησιακά λάθη και ότι έθεσε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό για συνειδησιακούς λόγους…

Τι δεν θα κάνατε στο κέντρο επιχειρήσεων και θα κάνατε από ό, τι δεν κάνατε… η ερώτηση δημοσιογράφου προς τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής.

Μετά από 84 νεκρούς, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής δήλωσε:

«Δεν θα έκανα τίποτα διαφορετικό, γιατί δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα διαφορετικό»

Αυτό απάντησε ο αρχηγός της πυροσβεστικής, λέγοντας πως η αντίδραση της υπηρεσίας ήταν η απόλυτα ενδεδειγμένη!

Με στοιχεία από δορυφόρους και γραφήματα θέλουν να τεκμηριώσοπυν εμπρησμό στην Κινέτα – Για το Μάτι παραδέχτηκαν πως χρειάστηκαν 26 λεπτά να φτάσουν τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα

Για στοιχεία που «δείχνουν» ότι πρόκειται για εμπρησμό έκανε λόγο στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, αναφερόμενος στις καταστροφικές πυρκαγιές.

«Σύμφωνα με τις έρευνες που γίνονται από το ανακριτικό τμήμα έχουμε σοβαρές ενδείξεις για εγκληματικές ενέργειες που αφορούν εμπρησμό. Εμφανίστηκαν πολλές εστίες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας και έκανε λόγο για «ύποπτο εύρημα» στο Μάτι.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε ότι από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή να διερευνηθούν ταχύτατα και μεθοδικά όλα τα στοιχεία και να μην μείνει τίποτε αναπάντητο».\

Ανακοίνωσε ότι κατόπιν της επιβεβαίωσης από μικτά κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Στρατού, των πληροφοριών που συλλέχθηκαν από δορυφόρους αναφορικά με τις εστίες των πυρκαγιών, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να διαβιβαστεί ο φάκελος των σχετικών στοιχείων στις δικαστικές αρχές, καθώς και να διεξαχθεί η σημερινή συνέντευξη τύπου προκειμένου όλα τα αποδεικτικά στοιχεία να τεθούν σε γνώση του ελληνικού λαού.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τον Στρατό και τις άλλες διοικητικές αρχές να εξακολουθούν με αμείωτη ένταση να δίνουν τη δύσκολη μάχη για την αντιμετώπιση των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών που οδήγησαν στον άδικο χαμό δεκάδων συνανθρώπων μας, παράλληλη υποχρέωση της κυβέρνησης και των αρχών είναι να διερευνήσουν ενδελεχώς τα αίτια της τραγωδίας αλλά και να ενημερώνουν τους πολίτες για την πορεία των ερευνών.

Ο κ. Τζανακόπουλος ενημέρωσε ότι σε αυτό το πλαίσιο συνεδρίασε πριν από λίγο υπό τον πρωθυπουργό διυπουργική επιτροπή προκειμένου να εξετάσει τα στοιχεία που συνέλεξαν όλες οι αρμόδιες αρχές για τα αίτια των καταστροφικών πυρκαγιών, μετά από εντολές που είχε δώσει.

Ανέφερε ειδικότερα ότι ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή στον υπουργό ‘Αμυνας ο οποίος επικοινώνησε με σύμμαχες χώρες και ζήτησε στοιχεία τόσο από δορυφόρους όσο και από UAV προκειμένου να εξακριβωθούν με ακριβή τρόπο τα στίγματα των πρώτων εστιών φωτιάς τόσο στην Κινέτα όσο και στο Νταού Πεντέλης.

Επίσης είχε δώσει εντολή στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να ενεργοποιήσει τον ΕΛΔΟ, ο οποίος με τη σειρά του πήρε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία από ευρωπαϊκά και διεθνή δορυφορικά συστήματα. Κατόπιν της συλλογής όλων των πληροφοριών αξιολογήθηκαν τα πρώτα στοιχεία και ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να μικτά κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Στρατού να ελέγξουν τα σημεία.

Τα κλιμάκια επιβεβαίωσαν τα στοιχεία των δορυφόρων καθώς βρήκαν τα ίχνη των εστιών από όπου ξεκίνησαν οι πυρκαγιές, ακριβώς εκεί που τα στίγματα των δορυφόρων έδωσαν τις σχετικές πληροφορίες.

Πρόσθεσε ότι οι άνδρες της πυροσβεστικής έχουν ξεκινήσει έρευνες οι οποίες συνεχίζονται. Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε, τέλος, ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να διαβιβαστεί σχετικός φάκελος με τα στοιχεία στις δικαστικές αρχές, καθώς και να διεξαχθεί η σημερινή συνέντευξη Τύπου προκειμένου όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει στη διάθεση της η κυβέρνηση να τεθούν σε γνώση του ελληνικού λαού.

Τα στοιχεία παρουσιάζουν ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΔΟ, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αρχηγός της Αστυνομίας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ανέφερε πως έχουμε σοβαρές ενδείξεις για εγκληματικές ενέργειες και εμπρησμό.

.pentapostagma
Back to top button