breaking newsΔιεθνή

Ιταλία και Ισπανία άρχισαν την σταδιακή άρση των μέτρων: Επιστρέφουν στην «κανονικότητα»!

 

Η Ιταλία και η Ισπανία οι χώρες που έχουν τα περισσότερα θύματα στην Ευρώπη από τον κορωνοϊό ξεκίνησαν την χαλάρωση των μέτρων στην απαγόρευση κυκλοφορίας και ανοίγουν τα πρώτα καταστήματα!

Σήμερα, Ισπανοί αστυνομικοί μοίραζαν μάσκες στο Μετρό, καθώς εργάτες σε εργοστάσια και οικοδομές επέστρεψαν σήμερα στην εργασία τους.

Από την Τρίτη (14/04/2020) η Ιταλία θα επιτρέψει το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων και των καταστημάτων παιδικών ρούχων.

Την ίδια ώρα στην Δανία ανοίγουν από την Τετάρτη τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία αφού κάποιοι από τους γονείς θα επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Πιο αναλυτικά στην Ισπανία επιστρέφουν στις εργασίες τους εκτός από τους εργάτες και όσοι εργάζονται στην απολύμανση, στην ασφάλεια, στις τηλεπικοινωνίες και στα τελωνεία.

Οι οδηγίες που έχουν δοθεί στους εργαζόμενους είναι να μην μοιράζονται εργαλεία, μάσκες και γάντια και να κρατούν αποστάσεις 2 μέτρων.

Μπαρ, εστιατόρια, καφέ και νυχτερινά κέντρα θα παραμείνουν κλειστά για εβδομάδες.

Στην Ιταλία η γενική απαγόρευση ισχύει μέχρι τις 3 Μαΐου και μόνο συγκεκριμένα καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν. Ωστόσο, στην Ιταλία δεν θα ανοίξουν τα εργοστάσια, ενώ κάποιες περιοχές αρνούνται να δεχτούν το άνοιγμα έστω και των λίγων αυτών επιχειρήσεων.

Pronews
Back to top button