breaking newsΔιεθνή

Ρώσικα ΜΜΕ: Η Τουρκία παρέδωσε τανκς και αντι-αεροπορικούς πυραύλους στους τρομοκράτες

 

 – Ρωσικά ΜΜΕ (RT) ανέφεραν ότι μια κυβερνητική πηγή δήλωσε το Σάββατο πως η Τουρκία είχε παραδώσει στο Idlib πάνω από 70 άρματα μάχης, περίπου 200 τεθωρακισμένα οχήματα και 80 κανόνια, γεγονός που έδειξε ότι μεγάλο μέρος του εξοπλισμού παραδόθηκε στους τζιχαντιστές της Jabhat Al-Nusra γνωστή πια και ως Hay’at Tahrir Al-Sham.

 

Επισημαίνεται ότι οι μαχητές είχαν αποκτήσει από την Τουρκία αντιαεροπορικούς πυραύλους κατασκευασμένους στις Η.Π.Α., κάτι που συμπίπτει με την πρόσφατη κατάρριψη δύο ελικοπτέρων του Συριακού Στρατού σε Idlib και Aleppo αυτή την εβδομάδα.

Η ρωσική πηγή επιβεβαίωσε ότι οι τρομοκράτες που ανήκουν στην Hay’at Tahrir Al-Sham και άλλες ομάδες συμμετέχουν στον αγώνα κατά του συριακού στρατού υπό τη μάσκα των στοιχείων του τουρκικού στρατού.

Πρόσθεσε επίσης πως μέσα σε μια εβδομάδα, οι δυνάμεις της Συρίας κατέστρεψαν περισσότερα από 20 άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού που παραδόθηκαν από την Τουρκία σε μαχητές στο Idlib.

Η Τουρκία δεν έχει ακόμη απαντήσει σε αυτούς τους ισχυρισμούς. ωστόσο, ο τουρκικός στρατός έχει παρατηρηθεί αυτή την εβδομάδα να ενισχύει την παρουσία του στην περιοχή σε μια προσπάθεια να εμποδίσει την πρόοδο του Συριακού Στρατού.

 

 

Freepen.gr
Back to top button