breaking newsΕλλάδα

Γιατί Τόσκα -σε 12 μέρες μετά;

Έψαχνε να βρει λάθη αλλά δεν έβρισκε

Μπορεί ο πρώην (πλέον) Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Συνέντευξη Τύπου να  δήλωνε ότι δεν βρήκε επιχειρησιακά λάθη και ότι όλα  πήγαν καλά, φαίνεται όμως ότι τελικά η… συνείδηση του κ. Τόσκα ξύπνησε 12 μέρες μετά από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική που στέρησε τη ζωή σε συνανθρώπους μας.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι  ο κ. Τόσκας υπέβαλε για δεύτερη φορά παραίτηση, δεδομένου μάλιστα ότι στην δήλωση του δεν αναγνώρισε καμία ευθύνη για την έκταση της καταστροφής και τους χειρισμούς των Αρχών τις οποίες επέβλεπε την ώρα της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου.

Υποστηρίζει δε ότι δεν υπήρξαν επιχειρησιακά λάθη στην αντιμετώπιση της φωτιάς και ότι το σχέδιο της Πυροσβεστικής δεν περιλαμβάνει πρόβλεψη για πυρκαγιά σε περιοχές με αυθαίρετη δόμηση.

Η κυβέρνηση, ετεροχρονισμένα κατάλαβε ότι η επιχείρηση αντιστρέφω το κλίμα με την κατεδάφιση των αυθαιρέτων αλλά και με επικοινωνιακά τεχνάσματα τύπου αναζητώ τους …πραγματικούς ενόχους πέφτει κατακόρυφα στις δημοσκοπήσεις και εντείνει την οργή του κόσμου.

Υπό το πρίσμα αυτό και με τους πολίτες να ζητούν αφενός μια συγνώμη και αφετέρου «καρατομήσεις» υπευθύνων αποφάσισε σε ανύποπτο χρόνο, Παρασκευή απόγευμα, να δείξει την πόρτα της εξόδου από το υπουργικό συμβούλιο στον κο Τόσκα.

Υπενθυμίζουμε δε ότι από την περασμένη Τρίτη και μέχρι σήμερα κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι όσο και να το επιζητεί η αντιπολίτευση «εμείς δεν θα θυσιάσουμε Ιφιγένειες!»

Σήμερα τι συνέβη και άλλαξε στρατηγική; Όταν μιλούσε για εξιλαστήρια θύματα….

Την ίδια ώρα, στα ύψη παραμένει η επικινδυνότητα για πυρκαγιές, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το νέο χάρτη της πολιτικής προστασίας.

 

Γ. Σκιτζή. Ε. Ζαμπάρα

.crashonline

 

Back to top button