breaking newsΕλλάδα

Η δεύτερη προδοσία μετά τη Μακεδονία – ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Προσωρινοί οι Τοποτηρητές, μέχρι να εκλέγονται οι Μουφτήδες!!!

Στην ξεκάθαρη παραδοχή ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προχωράει σε νομοθετική παρέμβαση, προκειμένου να εκλέγονται οι Μουφτήδες της Θράκης από τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα και προσπάθειες χρόνων της Τουρκίας, προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γρηγόρης Στογιαννίδης.

 

Με αφορμή την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που δημοσιεύτηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και διορίζονται προσωρινώς Τοποτηρητές στις Μουφτείς Ξάνθης και Κομοτηνής, ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Γρήγορης Στογιαννίδης μιλώντας στο Δίκτυο ΑΜ-Θ της ΕΡΤ για τους διορισμούς των τοποτηρητών παραδέχθηκε πως: «οι τοποτηρητές που διορίστηκαν με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι προσωρινοί και ο στόχος της Κυβέρνησης είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο νομικό πλαίσιο για να μπορεί να εκλέγονται οι θρησκευτικοί ηγέτες της μειονότητας που είναι οι Μουφτήδες».

Επιβεβαίωσε όσα έλεγαν και ζητούσαν οι Τούρκοι

Ο κυβερνητικός βουλευτής κ.Στογιαννίδης, επιβεβαίωσε ουσιαστικά όσα υποστήριζαν καιρό τώρα οι Τούρκοι. Ότι δηλαδή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες κατά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ, υποσχέθηκε ότι πλέον θα εκλέγονται οι Μουφτήδες της Θράκης από την μουσουλμανική μειονότητα και δεν θα διορίζονται όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Να σημειώσουμε επίσης ότι αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν, ότι η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μετά από 167 ημέρες φυλάκισης στην Αδριανούπολη, ήταν το αντάλλαγμα για το συγκεκριμένο θέμα. Κάτι άλλωστε που κατήγγειλε και στην ανακοίβωση της η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΝ και το δήλωσε και ο Πρόεδρος Βασίλης Λεβέντης.

Η ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Μακεδονίας-Θράκης αναφέρει πως μέχρι αναλήψεως καθηκόντων από τον διοριζόμενο Μουφτή, τα καθήκοντα Μουφτή σε Τοποτηρητή, στη Μουφτεία Κομοτηνής και συγκεκριμένα στον ΤΖΙΧΑΤ ΧΑΛΗΛ του ΜΠΙΛΑΛ με Α.Δ.Τ. ΑΜ 904479, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν.1920/1991

Επίσης διορίζεται προσωρινώς, και μέχρις αναλήψεως καθηκόντων από τον διοριζόμενο Μουφτή, τα καθήκοντα Μουφτή σε Τοποτηρητή, στη Μουφτεία Ξάνθης και συγκεκριμένα στον ΜΠΙΛΑΛ ΚΑΡΑ ΧΑΛΗΛ του ΜΠΕΧΡΗ με Α.Δ.Τ. ΑΖ 412298, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 3 του ν.1920/1991.

Το «βιογραφικό» του νέου Τοποτηρητή Κομοτηνής

 

Ο νέος Τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής κ.Χαλήλ Τζιχάτ γεννήθηκε στο Σκάλωμα του ν.Κομοτηνής το 1962. Από το 1995 έως σήμερα υπηρετεί ως Ιμάμης σε Τεμένη της Κομοτηνής και από το 2008 υπηρετεί, ταυτόχρονα, στη Γραμματεία της Μουφτείας Κομοτηνής. Επίσης, έχει υπηρετήσει σε θέση Ιεροδιδασκάλου Ισλαμικής Θρησκείας σύμφωνα με το άρθρο 53 του ν.4115/2013.

Από την ίδρυση της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών εργάζεται στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ ως καθηγητής, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 407/1980, των μουσουλμανικών θεολογικών μαθημάτων.

Είναι απόφοιτος του Ισλαμικού Πανεπιστημίου της Ιεράς Πόλεως της Μεδίνας (Βασίλειο Σαουδικής Αραβίας) από το οποίο έχει λάβει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης και Διδακτορικό Δίπλωμα στον Ιερό Ισλαμικό Νόμο (Σαρία). Έχει εργαστεί στην συντακτική ομάδα για την απόδοση των εννοιών του Ιερού Κορανίου στην Ελληνική Γλώσσα που λειτούργησε υπό την ευθύνη του «Ιδρύματος του Βασιλιά Φαχντ της Σαουδικής Αραβίας για την εκτύπωση του Ιερού Κορανίου».

Πλην της ελληνικής και της τουρκικής γλώσσας, είναι άριστος γνώστης της αγγλικής και της αραβικής. Γνωρίζει, επίσης, οθωμανικά.

Back to top button