breaking newsθρησκεια

 Οικουμενισμός…”Ορθόδοξη ”Λειτουργία σε τάφο παπικού ”αγίου”

Σε οικουμενιστική σφηκοφωλιά εξελίσσεται η ιταλική πόλη της Ασίζης. Εκεί που προ διετίας ο Πάπας Φραγκίσκος αντήλλασσε ασπασμούς και «αδελφικά» κοπλιμέντα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Στην ίδια πόλη λοιπόν πολύ πρόσφατα έλαβε χώρα ένα πρωτοφανές περιστατικό.

Καταρχάς στην Ασίζη διεξήχθη το ΙΕ΄ Διαχριστιανικό Συμπόσιο με θέμα «Η πνευματικότητα ως πρόκληση για τον σημερινό κόσμο».Στο πλαίσιο αυτού του συνεδρίου, λοιπόν, τελέστηκε για πρώτη φορά Ορθόδοξη λειτουργία στον τάφο του Ρωμαιοκαθολικού ”αγίου” Φραγκίσκου, από τον οποίον φέρει και το όνομά του ο Πάπας!

Το πρωτοφανές αυτό γεγονός συνέβη χθες το πρωί και σύμφωνα με πληροφορίες παρόντες ήταν φοιτητές και καθηγητές του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ.

Αξίζει να αναφερθεί πως  το συνέδριο συνδιοργάνωσαν το Φραγκισκανικό Ινστιτούτο Πνευματικότητας του Ποντιφικικού Πανεπιστημίου Antonianum της Ρώμης και το Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ο Φραγκίσκος της Ασίζης είναι άγιος των Ρωμαιοκαθολικών, ιδρυτής του Τάγματος των Φραγκισκανών και γεννήθηκε στην Ασίζη της Ιταλίας.

Ο Φραγκίσκος της Ασίζης δεν έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης στα Πατερικά γραπτά. Χαρακτηριστικά, ο Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ – ο περίφημος ασκητής Επίσκοπος – ομιλεί για την ζωή του Φραγκίσκου μέσα σε πλαίσια πνευματικής πλάνης:

«Όταν ο Φραγκίσκος ανηρπάγη εις τους ουρανούς» (λέει ένας βιογράφος του) «ο Θεός Πατήρ, βλέποντάς τον, για μια στιγμή δίστασε, μη ξέροντας σε ποιόν να δείξει προτίμηση – στον κατά φύσιν Υιόν Του, ή στον κατά χάριν υιόν Του – τον Φραγκίσκο». Τι θα μπορούσε να είναι πιο τρομερό ή πιο τρελό από αυτή την βλασφημία; Τι πιο θλιβερό από αυτή την πλάνη;» [«Η Αρένα», κεφ.11]

Back to top button