breaking newsΕλλάδα

Τσίπρας για Μάτι: Ανέλαβα «ακόμα και ευθύνες που δεν μου αναλογούν».

Δώδεκα ημέρες μετά την ανάληψη πολιτικής ευθύνης για την τραδωδία – Είπε ότι «δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω ώστε να διορθώσουμε πιθανά λάθη»  – Εξήγγειλε κατεδαφίσεις 3.200 αυθαιρέτων στην Αττική, προσλήψεις και γκρέμισμα μαντρότοιχων

Καμία αναφορά σε λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης για την τραγωδία με τους 91 – με βάση τον τελευταιό απολογισμό – νεκρούς από τη φωτιά στο Μάτι δεν περιελάμβανε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από το τεχνολογικό πάρκο Λαυρίου και τη σύσκεψη που είχε με υπουργούς, την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και άλλους διοικητικούς παράγοντες.

  Ο πρωθυπουργός επέμεινε στη ρητορική των επίκινδυνών για τη ζωή αυθαιρεσιών και εξήγγειλε 20 μέτρα αποκλειστικά και μόνο για τα αυθαίρετα. Σε αυτά, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται 250 προσλήψεις, αύξηση της χρηματοδότησης του πράσινου ταμείου, κατεδάφιση μαντρότοιχων και κατεδάφιση των 3.200 αυθαιρέτων για τα οποία υπάρχει πρωτόκολλο κατεδάφισης. 

Από την ομιλία του δεν έλειψε και η επίθεση στην αντιπολίτευση την οποία κατηγόρισε οτι δεν κάνει την αυτοκριτική της ενώ ο ίδιος, όπως είπε, ανέλαβε «ακόμα και ευθύνες που δεν μου αναλογούν».

protothema.

Back to top button