breaking newsΕλλάδα

Δραματική προειδοποίηση από το ΝΑΤΟ: Ελλάδα και Κύπρο θα στοχοποιούν οι S-400

«Ανοικτές οι πόρτες στην Τουρκία, όχι στον Ερντογάν»

Ποιους ακριβώς προσπαθεί να προειδοποιήσει σε Ελλάδα και Κύπρο ο γγ του ΝΑΤΟ σχετικά με τις τουρκικές προθέσεις, με αφορμή την αγορά από την Άγκυρα ρωσικών πυραύλων S-400 μιλώντας για ουσιαστικό κίνδυνο «άλλων χωρών και όχι των ΗΠΑ;

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenburg φέρεται να «φωτογράφισε» Ελλάδα και Κύπρο, μιλώντας στο γνωστό THΙNK TANK Heritage Foundation (από τα  μεγαλύτερα του κόσμου), όταν δήλωσε «ότι η αγορά ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας εκ μέρους της Τουρκίας ήταν «εθνική απόφαση» και δεν αποτελεί κυρίως κίνδυνο για τις ΗΠΑ άλλα για μέλη του ΝΑΤΟ».

Πρόκειται για χώρες προφανώς που συνορεύουν με την Τουρκία, όπως κυρίως η Ελλάδα, η οποία διαθέτει μεγάλα υδάτινα κυρίως αλλά και χερσαία σύνορα με την χώρα αυτή, αλλά και την  Κύπρο, και ας μην το δήλωσε ξεκάθαρα ο «γνωστός» μας από παλιά για τις φιλοτουρκικές διαθέσεις του γγ.

«Για το ΝΑΤΟ, αυτό που είναι σημαντικό είναι η ταχεία προσαρμογή, ώστε τα διαφορετικά συστήματα να μπορούν να διασυνδέονται. Εδώ έχουμε πρόβλημα που ελπίζω να λυθεί», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι παρά τα προβλήματα που σχετίζονται με την απόφαση της Τουρκίας να αγοράσει το ρωσικό αμυντικό σύστημα, είναι σημαντικό να αναγνωριστεί η σημασία που παίζει η Τουρκία σε ολόκληρη τη συμμαχία.

Εκτιμήσεις ειδικών αναλυτών τονίζουν ότι το επόμενο διάστημα η Τουρκία θα προβεί σε εντυπωσιακές κινήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, για να «υφαρπάξει» μέρος της. 

Τι θα πράξει όμως τότε η συμμαχία η οποία πάντοτε ήταν παρούσα;     

Την ίδια στιγμή στην χώρα μας τα σενάρια με το άνοιγμα νέων αμερικανικών βάσεων δίνουν και παίρνουν, ενώ η συμμαχία «κρατά ανοικτές τις πόρτες» στην Τουρκία – όχι στον Ερντογάν – αναμένοντας πιθανόν εξελίξεις.

Υπάρχουν όμως πολλοί αναλυτές που εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες κάνουν κουμάντο στο ΝΑΤΟ, δημιουργούν ένα κλίμα 9/11 στην περιοχή μας (δικαιολογημένο εν μέρει), ειδικά προς την χώρα μας, για να εγκαταστήσουν ανενόχλητες ένα σωρό στρατιωτικές βάσεις σε καίρια σημεία επί του ελληνικού Αρχιπελάγους, για τον έλεγχο της Α.Μεσογείου που κρύβει τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Οι Τουρκικοί πύραυλοι S-400 όπως και να το δούμε αποτελούν μείζων ζήτημα με την εμβέλεια τους εφόσον παραληφθούν και τοποθετηθού

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, οι τουρκικοί πύραυλοι θα τοποθετηθούν κατά πάσα πιθανότητα, σε Έβρο (λόγω ισχυρών ελληνικών δυνάμεων), Άγκυρα (για ευνόητους λόγους), και πιθανόν κοντά στην Αττάλεια (κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο Ακούγιου) έχοντας βέβαια μέσα στην εμβέλεια και την Κύπρο.   

Οι Τούρκοι έχοντας σκοπό να απεξαρτηθούν ενεργειακά θα διεκδικήσουν με σθένος, ακόμη και με διενέργεια πολεμικής σύρραξης αν χρειαστεί με την Ελλάδα, την  ύπαρξη Μεσογειακής  ΑΟΖ, στην θαλάσσια περιοχή από τα Δωδεκάνησα μέχρι νοτίως της Κρήτης με στόχο να λάβουν μερίδιο στην ενεργειακή «πίτα”.

Σε συνδυασμό με την κατασκευή τριών πυρηνικών εργοστασίων η χώρα του Τούρκου Σουλτάνου επιζητά να καταστεί αυτάρκης, πράγμα από δύσκολο έως απίθανο αυτήν την περίοδο.

Οι ρωσικοί πύραυλοι S-400 λοιπόν, με εμβέλεια 400χλμ τους δίνουν τον απαραίτητο χώρο για να προσπαθήσουν να υλοποιήσουν αυτά τα μεγαλόπνοα νέο-οθωμανικά σχέδια τους στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Αυτό ήθελε πιθανότατα να δηλώσει ο γγ του ΝΑΤΟ, για αυτό το λόγο Ελλάδα και Κύπρος οφείλουν να οχυρωθούν και να εισέλθουν κάτω από την «ομπρέλα» των ΗΠΑ, σύμφωνα φυσικά με τον ίδιο.

Στο άρθρο μας με τίτλο («Μακρύ σύνορο» για τις ΗΠΑ η Ελλάδα: Στρατηγικής σημασίας το νησί της Καρπάθου – Έρχονται οπλισμένα drones και ιπτάμενα τάνκερ στη Λάρισα), αναφέραμε ότι σε προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ μετατρέπουν οι Αμερικανοί την Ελλάδα γεμίζοντας την με στρατιωτικές βάσεις, οι οποίες αποσκοπούν στον έλεγχο της ΝΑ Μεσογείου και της Μ.Ανατολής, λόγω της αναξιοπιστίας του Ερντογάν, που ετοιμάζει τα δικά του παιχνίδια στην κυπριακή ΑΟΖ.

Νέο σύνορο των ΗΠΑ η Κάρπαθος, η οποία φέρεται να  έχει επιλεχθεί από το αμερικανικό Πεντάγωνο για την δημιουργία αεροπορικής βάσης, στην οποία θα μετασταθμεύσουν αεροσκάφη F-22 RAPTOR.

Η πιθανή τοποθέτηση αμερικανικών πυραυλικών συστημάτων παντός τύπου στην νήσο Κάρπαθο θα έχει εντός τους βεληνεκούς τα τουρκικά παράλια, ακόμα και τουρκικά αεροδρόμια και την Ατάλλεια, σε περίπτωση που «στραβώσει το παιχνίδι» με τον Σουλτάνο και τους S-400.

Άλλωστε οι ΗΠΑ φέρονται να αδειάζουν την βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία και να ετοιμάζονται για πολεμική εγκατάσταση μαμούθ στην Ελλάδα.

pentapostagma.gr

 

Back to top button