breaking newsκοινωνία

Η εισαγγελία καλεί τη Δούρου ως ύποπτη να δώσει εξηγήσεις για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Οι εμπλεκόμενοι φέρονται, μεταξύ άλλων, με πράξεις ή παραλείψεις τους να μην προχώρησαν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα 

Εκτός από την περιφερειάρχη Αττικής, με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται και άλλα πρόσωπα -περισσότερα από δέκα – ανάμεσά τους η δήμαρχος Μάνδρας και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης

Ως ύποπτη τέλεσης τεσσάρων αδικημάτων σε βαθμό πλημμελήματος καλείται να δώσει εξηγήσεις από τις εισαγγελικές αρχές η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Η κλήτευση της κυρίας Δούρου με την ιδιότητα της υπόπτου, δηλαδή της εν δυνάμει κατηγορουμένης, αφορά πράξεις και παραλείψεις της για την υπόθεση με τις φονικές πυρκαγιές στη Μάνδρα.

Εκτός από τη Ρένα Δούρου για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται και άλλα πρόσωπα -περισσότερα από δέκα – ανάμεσά τους η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των πολεοδομιών Αιγαλέου και Ελευσίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εμπλεκόμενοι φέρονται, μεταξύ άλλων, με πράξεις ή παραλείψεις τους να μην προχώρησαν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και να εξέδωσαν άδειες ώστε να χτιστούν ακίνητα πάνω στα ρέματα.

Η εισαγγελική έρευνα

Η έρευνα για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα με την κλήτευση των συγκεκριμένων προσώπων ως υπόπτων μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία. Η δικογραφία για την συγκεκριμένη υπόθεση περαιώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και εστάλη στην εποπτεύουσα εισαγγελέα κυρία Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου λίγο πριν τις 15 Σεπτέμβρη.

Αμέσως η εισαγγελέας ολοκλήρωσε τη μελέτη της ογκωδέστατος δικογραφίας και στις αρχές της εβδομάδας ζήτησε από τους αστυνομικούς να κλητεύσουν τους εμπλεκόμενους για εξηγήσεις ως υπόπτους τέλεσης των εξής αδικημάτων:

 
Πρόκλησης Πλημμύρας από αμέλεια
    Ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή
    Σωματικές βλάβες
    Παραβίαση κανόνων οικοδομικής.

 

 

 

.protothema.gr/

Back to top button