breaking newsΕλλάδα

Με «νέο κύμα» μετανάστευσης απειλεί η Άγκυρα: Πρώτος στόχος η Ελλάδα – O Ερντογάν δίνει συνέχεια στον «υβριδικό πόλεμο»

 

Οι «φιλέσπαλχνοι» Τούρκοι δια μέσω του εκπροσώπου του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν, προειδοποιούν την Ευρώπη, (στην ουσία την Ελλάδα), ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατάληψης της Ιντλίμπ  δεν θα επιβαρύνουν μόνο την Άγκυρα, αλλά θα προκαλέσουν ένα νέο τεράστιο κύμα «προσφύγων» στην ΕΕ δια μέσω του Αιγαίου.

Στην ουσία οι Τούρκοι απειλούν την διεθνή κοινότητα ότι όσους πρόσφυγες δεχθούν άμεσα στο τουρκικό έδαφος αυτοί θα τους «επαναπροωθήσουν» με τον γνωστό τρόπο στα ελληνικά νησιά και την ΕΕ.

Πρόκειται για ευθεία απειλή κατά της Ελλάδος και όχι της Ευρώπης που έχει κλείσει καλά με φράχτες τα σύνορα της, επιβαρύνοντας της ήδη τεταμένη κατάσταση σε νησιά όπως η Λέσβος, η Σάμος κά.

Ο Τούρκος προεδρικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «η επικείμενη επίθεση συριακών και ρωσικών δυνάμεων στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ, θα προκαλέσει de facto μια νέα τεράστια  προσφυγική κρίση από την Τουρκία στην Ευρώπη”.

«Το κοινό σημείο είναι ότι η λύση πρέπει να είναι πολιτική και όχι στρατιωτική», δήλωσε ο Ibrahim Kalin στην Άγκυρα μετά από μια προπαρασκευαστική συνάντηση με εκπροσώπους της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας πριν από την προσεχή τετραμερή σύνοδο κορυφής για την Συρία.

Ο Kalin δήλωσε ότι υπάρχει μια  γενική συναίνεση ότι οι συνέπειες μιας στρατιωτικής επίθεσης πλήρους κλίμακας στην Ιντλίμπ θα προκαλούσε ανθρωπιστικές κρίσεις και ένα νέο κύμα προσφύγων.

«Φυσικά, ένα νέο κύμα μετανάστευσης όχι μόνο θα επιβάρυνε την Τουρκία, αλλά θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα αλυσίδα κρίσεων από εδώ έως την Ευρώπη, οπότε κανείς δεν το θέλει», τόνισε.

«Ο βομβαρδισμός της συριακής πόλης όμως περαιτέρω θα είναι «απαράδεκτος, δήλωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος.

«Η προσδοκίες μας από τη διεθνή κοινότητα και τους ηγέτες της είναι να δώσουν μια πιο ανοικτή και σαφή στήριξη στην Τουρκία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πρόσθεσε επίσης ότι η επερχόμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη ρωσική πόλη Σότσι μεθαύριο Δευτέρα και οι προσπάθειες που προηγήθηκαν θα έχουν μεγάλη σημασία.

Η Δαμασκός ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για την έναρξη μιας μεγάλης στρατιωτικής επίθεσης στην περιοχή που ελέγχεται εδώ και καιρό από διάφορες ένοπλες ομάδες τζιχαντιστών.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι μια τέτοια επίθεση θα οδηγήσει στη «χειρότερη ανθρωπιστική καταστροφή στον 21ο αιώνα”.

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ ξεκίνησε ήδη να ανακαταλάβει την Ιντλίμπ έχοντας τη συμπαράσταση της Ρωσίας, ενώ Γαλλία, ΗΠΑ, Βρετανία παρουσιάζονται έτοιμες να επέμβουν ξανά στην περιοχή εάν αντιληφθούν, όπως διαμηνύουν, χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ.

Την ίδια ώρα η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις αναπτύσσοντας στρατιωτικά άρματα στα σύνορά της με τη Συρία.

Είναι προφανές πως νέες συγκρούσεις στη Συρία θα πυροδοτήσουν καινούργια κύματα προσφύγων προς τη Δύση και φυσικά προς την Ελλάδα που θα αντέξει ένα άλλο μεγάλο κύμα προσφύγων.

pentapostagma.gr

Back to top button