breaking newsκοινωνία

Υπόθεση Λαικής: Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι -Ελεύθεροι υπό όρους

 

Ένοχους έκρινε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας και τους τέσσερις κατηγορούμενους και για τις δύο κατηγορίες που αντιμετώπιζαν στην ποινική υπόθεση που αφορά στην πρώην Λαϊκή Τράπεζα, οι οποίοι και θα παραμείνουν ελεύθεροι υπό όρους μέχρι την επόμενη Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου, οπότε και θα γίνουν οι αγορεύσεις για μετριασμό ποινής.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Ευθύμιος Μπουλούτας, τότε Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της Λαϊκής, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Παναγιώτης Κουννής, ο μη εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Νεοκλής Λυσάνδρου και το μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μάρκος Φόρος.

“Δυστυχώς οι πολιτικές και εποπτικές ευθύνες για την οικονομία δεν αναλήφθηκαν από κανένα”, ανέφερε ο ΓΕ κληθείς να σχολιάσει την απόφαση.

Όπως μεταφέρει η δημοσιογράφος του ΣΙΓΜΑ Έλενα Λουκά που παρακολουθεί την διαδικασία, το Δικαστήριο κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, ανέφερε ότι ο Κατηγορούμενος 1 δεν άφησε κακές εντυπώσεις στο Δικαστήριο ενώ ο 2 αντιλήφθηκε την σύγκρουση των 2 δεδομένης της διαδοχής. Το Δικαστήριο επικαλέστηκε την απόφαση Ανωτάτου για Ηλιάδη, ενώ το Δικαστήριο θεωρεί ότι υπήρχε γνώση και πρόθεση χειραγώγησης και στοχευμένη παράληψη για μη συμπερίληψη ζημιάς των οικονομικών καταστάσεων.

Όπως αναφέρθηκε κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, κατά τον ουσιώδη χρόνο κύριο μέλημα των κατηγορουμένων ήταν η καλή παρουσίαση της κατάστασης προς τα έξω. Όπως σημειώθηκε, σαφώς και παρουσίαζαν μια ωραιοποιημένη κατάσταση της τράπεζας. Το Δικαστήριο σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι επρόκειτο για νοθευμένη πρακτική.

Το Κακουργιοδικείο αποφάσισε στις 21/3/2017 ότι η Κατηγορούσα Αρχή είχε καταφέρει να αποδείξει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων σε σχέση και με τις δύο κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, καλώντας τους ταυτόχρονα σε απολογία.

Η πρώτη κατηγορία αφορά στο αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς και η δεύτερη στο αδίκημα των ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και πληροφοριών ή απόκρυψης. Οι κατηγορούμενοι είχαν δηλώσει μη παραδοχή στις κατηγορίες.

Και τα τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη της Λαϊκής κατηγορούνταν ότι απέκρυψαν την απομείωση σημαντικού μέρους της υπεραξίας των εργασιών της τράπεζας στην Ελλάδα, η οποία ανερχόταν στα €330 εκ τουλάχιστον και παρέλειψαν να το συμπεριλάβουν στην οικονομική κατάσταση της τράπεζας για την εννιαμηνιαία περίοδο που είχε λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011 και η οποία δημοσιεύθηκε στις 29/11/2011.

 

sigmalive.com

Back to top button