breaking newsΔιεθνή

ΗΠΑ: «Πάντα έτοιμοι για το Ισραήλ» – Νέο μήνυμα στήριξης από το Πέντάγωνο

Οι ΗΠΑ κάνουν για άλλη μια φορά σαφή τη στάση τους

Οι ΗΠΑ κάνουν για άλλη μια φορά σαφή τη στάση τους και διακηρύσσουν ότι η υποστήριξη προς το Ισραήλ είναι δεδομένη. Σε απάντηση του υποστράτηγου Πάτρικ Ράιντερ, εκπροσώπου του αμερικανικού Πενταγώνου, στο CNNTurk, ήρθε να ξεκαθαρίσει ότι ακόμα και η πιθανότητα μιας νέας επίθεσης από το Ιράν προς το Ισραήλ θα βρει τις ΗΠΑ έτοιμες για απάντηση.

«Δεν θέλουμε να κλιμακωθεί η ένταση, αλλά εάν το Ιράν προβεί σε άλλη επίθεση, οι ΗΠΑ θα σταθούν αρωγοί στο Ισραήλ», δήλωσε ο Ράιντερ.

Ο Ράιντερ αναφέρθηκε στην τελευταία επίθεση του Ιράν, χαρακτηρίζοντας την ως ανεπίτρεπτη και υπογράμμισε την αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να απαντήσουν σε περαιτέρω ενέργειες.

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε εκ μέρους της ισραηλινής κυβέρνησης, αλλά δεν θα διστάσουμε να προστατεύσουμε το Ισραήλ, αν το Ιράν ανταπαντήσει», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο οι αποφάσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου δεσμεύουν τις ΗΠΑ, ο Ράιντερ απάντησε ότι, παρά τη στενή συνεργασία, η πολιτική των ΗΠΑ είναι αυτόνομη και ξεκάθαρη.

«Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους τους. Ωστόσο, η πολιτική μας είναι ξεκάθαρη. Θα υποστηρίζουμε πάντα την άμυνα του Ισραήλ με κάθε τρόπο», κατέληξε.

PrimeNews.

Back to top button