Home / Ελλάδα / Προσφυγικό και ΠΩΣ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
Members of the Macedonian ceremonial guard carry the casket with the Declaration of Independence during celebration of 20 years of independence in Skopje September 8, 2011. Tens of thousands of Macedonians took to the streets on Thursday to mark 20 years of independence in a celebration loaded with national pride but stirring controversy at home and abroad. REUTERS/Ognen Teofilovski (MACEDONIA - Tags: ANNIVERSARY POLITICS)

Προσφυγικό και ΠΩΣ ΒΓΑΛΑΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

 

 

Του Στρατή Μαζίδη
Η ελληνική κυβέρνηση έχει μια εκπληκτική δυνατότητα. Ανασταίνει νεκρούς αλλά επιλέγει λάθος στόχους για να…θαυματουργήσει.
Εκτός του ότι η ίδια αναδεικνύει την Τουρκία ως περιφερειακή δύναμη αντί να συνδράμει στην απομόνωσή της εκμεταλλευόμενη την τρέχουσα συγκυρία, έρχεται να δώσει ζωή και στα Σκόπια.
Το γειτονικό κρατίδιο τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια καρκινοβατεί και όλα έδειχναν ότι βάδιζε με μαθηματική ακρίβεια προς τη διάλυσή του εξαιτίας του αλβανικού στοιχείου, τμήμα του οποίου μέσα στο 2015 είχε ανακηρύξει τη Δημοκρατία της Ιλλυρίας. Άλλωστε όπως αναφέρει και το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο πληθυσμός είναι σχεδόν μοιρασμένος και η κυβέρνηση του κρατιδίου αποφεύγει να απογράψει τους κατοίκους της.
Επιπλέον υπενθυμίζουμε τις διαδρομές των ναρκωτικών μέσα από τα εδάφη του μικρού αυτού κράτους αλλά και το γεγονός ότι εκεί έχουν αναπτυχθεί κέντρα στρατολόγησης και εκπαίδευσης τζιχαντιστών, οι οποίοι μετέβησαν στη Συρία.
Αυτό λοιπόν το ανυπόληπτο κρατίδιο, ήρθε η ελληνική κυβέρνηση με τους αστείους χειρισμούς της στο προσφυγικό / λαθρομεταναστευτικό, να του δώσει οντότητα, κύρος και εικόνα σοβαρής πολιτείας σε διεθνές επίπεδο.
Αναλογιστείτε.
Από τη μία πλευρά η Ελλάδα της Ε.Ε. η οποία,
κατά δήλωση του πρωθυπουργού της αδυνατεί να διαχωρίσει τους πρόσφυγες από τους λαθρομετανάστες, πολλώ δε μάλλον τους κρυπτόμενους τζιχαντιστές ανάμεσα στους πρώτους, 
μετακινεί τους πρόσφυγες και λαθρομετανάστες από το ένα σημείο στο άλλο δίχως σχεδιασμό,
έπαιζε το ρόλο του τροχονόμου αδιαφορώντας ποιος μπαίνει / βγαίνει
χορηγούσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
είναι ανύπαρκτη στην Ειδομένη
Από την άλλη όμως πλευρά υπάρχει ένα μικρό δομημένο κράτος το οποίο λαμβάνει εγκαίρως τα μέτρα του, κλείνει τα σύνορα, υψώνει ανάστημα προτάσσοντας το εθνικό του συμφέρον μπροστά στις αποφάσεις των ισχυρών (πρόσφατη απόφαση της ΕΕ), εντοπίζει και ξεχωρίζει τους έχοντες πλαστά έγγραφα.
Η μεν Ελλάδα παρουσιάζεται ως ένοχη, ανίκανη, ανήμπορη και πρόχειρη, τα δε Σκόπια ως ένα σοβαρό κράτος που λειτουργεί στοιχειωδώς.
Τα Σκόπια κέρδισαν (και κερδίζουν) πολλούς πόντους σε αυτή την ιστορία. Εκτός του ότι αναφέρονται σε όλα τα ρεπορτάζ ως Μακεδονία με μακεδονικά σύνορα, ακόμη και από τον έλληνα ΑΝ.ΥΠΕΞ, Ξυδάκη, σίγουρα έχουν θέσει πλέον στέρεες βάσεις ώστε να σπάσουν τον απομονωτικό κλοιό που εμποδίζει την είσοδό τους σε διεθνείς οργανισμούς και ενώσεις (ΝΑΤΟ, ΕΕ).
Στον αντίποδα η χώρα μας καταγράφει μόνο απώλειες.

 

 

 

freepen.gr

About antonis

Check Also

Βlack Friday Ελλάδα 2018 Ξεπουλάμε… ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΤΕ, ΔΕΗ το 2018

Στα 2,73 δισ. ευρώ είναι το ποσό που προσδοκά η κυβέρνηση να εισπράξει το 2018 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code