
«Οι επιθέσεις και οι συκοφαντίες τους θα πέσουν στο κενό. Οι υγειονομικοί δίνουμε καθημερινά εξετάσεις και μαζί με τους ασθενείς μας είμαστε ένα σώμα μια ψυχή απέναντι στις πολιτικές τους που διαλύουν πέρα από κάθε δικαίωμα στην υγεία και τα τελευταία ίχνη αξιοπρεπούς ζωής», τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευγγελισμός», απαντώντας στον υπουργό Υγείας.
Κάνει λόγο για «γκεμπελισμούς» του Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος «προσπαθεί να κατευθύνει την κοινή γνώμη ότι για το περιστατικό με τα κομμένα καλώδια των μονάδων κλιματισμού φταίνε οι εργαζόμενο».
Οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν «φερέφωνο» του Γεωργιάδη τον διοικητή του «Ευαγγελισμού» Αναστάσιο Γρηγορόπουλο για αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας «είναι σαφές πως δεν αντέχει την τεκμηριωμένη αντιπαράθεση (και τα “χαστούκια” που τρώει από τους υγειονομικούς σε κάθε χώρο) και επιχειρεί από κοινού με τη διοίκηση να επιβάλει τη φίμωση οποιουδήποτε τολμήσει να θίξει τα κακώς κείμενα. Είναι γνωστό άλλωστε το ρητό “η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση”».
«Γνωρίζουμε πολύ καλά πως όταν ζορίζονται να αναστρέψουν με “δημοκρατικό τρόπο” την οξυμμένη αγανάκτηση των υγειονομικών, καταφεύγουν στις δοκιμασμένες και προσφιλείς τους γκεμπελικές μεθόδους της απύθμενης συκοφαντίας και του “πες-πες κάτι θα μείνει”», τονίζουν οι εργαζόμενοι.
karditsastakra