breaking newsΕλλάδα

Το σύστημα έχει αποφασίσει να “παίξει” με τον Τσίπρα

Γράφει ο Παντελής Σαββίδης

Το σύστημα έχει αποφασίσει να “παίξει” με τον Τσίπρα. Παρακολουθείστε πως θα το διαχειριστεί.

Και όταν γίνει κυρίαρχη, στο σύστημα, η αντίληψη Τσίπρας, θα δείτε πόσοι σχολιαστές που σήμερα εκθειάζουν τον Μητσοτάκη, θα περάσουν στην άλλη πλευρά.

Εκείνο που λείπει στο πολιτικό φάσμα είναι ένα κόμμα που θα εξυπηρετήσει το Σύστημα αλλά θα εφαρμόσει άλλη πολιτική, διαφορετική απο του Μητσοτάκη για να εκτονώσει την λαϊκή οργή.

Το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να προσφέρει αυτήν την εναλλακτική πρόταση. Αν την προσέφερε το Σύστημα θα το είχε προσεγγίσει.

Οπότε, ελείψει άλλου ικανού πόλου, το σύστημα επενδύει σε μια δοκιμασμένη γι αυτό επιλογή αφού μέτρησε τις δυνατότητές της.

Δεν θα πάμε με αυτήν την πολιτική γραμμικότητα στις εκλογές αν το Σύστημα αποφασίσει να εγκαταλείψει τον Μητσοτάκη. Θα δημιουργηθούν φορείς για στοχευμένες επιλογές.

Η Ελλάδα στα χειρότερά της

Ο Φιντάν, άνθρωπος του τουρκικού υποκόσμου, έκανε το τελευταίο διάστημα, εμπρηστικές δηλώσεις πώς υπάρχουν συμμαχίες στην ανατολική Μεσόγειο που είναι κατά της Τουρκίας, οι οποίες αν δεν λυθούν διπλωματικά, παραπέμπονται στο στρατό.
Και η Αθήνα του Μητσοτάκη εκώφευσε.
Βεβαίως, οι οπαδοί του θα μας ρωτήσουν: τι θέλετε πόλεμο; Όχι, πόλεμο δεν θέλουμε αλλά απεχθανόμαστε και την δική σας δουλικότητα. Η δική σας στάση οδηγεί σε παράδοση.
Η Ελλάδα στα χειρότερά της.

Η βαθιά φιλοσοφία του γαϊδάρου του Χότζα

Το ανέκδοτο με τον γάϊδαρο του Χότζα το γνωρίζετε. Ο Χότζας διαμαρτυρήθηκε στον Καϊμακάμη ότι το σπίτι του είναι πολύ μικρό και δεν χωρά την οικογένειά του. Ο Καϊμακάμης διέταξε να προσθέσουν μέσα στο σπίτι και εναν συμπαθή, κατά τα άλλα, γαϊδαρο.
Μετά απο μερικές ημέρες ο Καϊμακάμης διέταξε να βγάλουν τον γάϊδαρο απο το σπίτι του Χότζα.
Ο Χότζα ήταν τρισευτυχισμένος που έβγαλαν απο το σπίτι τον γάϊδαρο, πήγε στον Καϊμακάμη και όχι, μόνο, δεν ζήτησε επέκταση του σπιτιού αλλά ευχαρίστησε και γι αυτό που είχε.
Σαν να μου είχαν φορτώσει έναν γάϊδαρο ένοιωθα και εγω τις τελευταίες ημέρες απο έναν, ακόμη, κάβο που πέρασα. Και καθώς τον πέρασα ένοιωσα να φεύγει απο πάνω μου ο γάϊδαρος.
Παρόλο που τα προβλήματα είναι βουνό, νοιώθω σαν τον Χότζα.
Βαθειά η λαϊκή φιλοσοφία. Των κατ’επάγγελμα φιλοσόφων ωχριά μπροστά της.

Εκδήλωση ευαισθητοποίηση για τα τροχαία

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των μαθητών και πολιτών για τα τροχαία δυστυχήματα από την ενορία Παναγίας “Άξιον Εστι” και τον Συλλόγο Γραμμάτων και Τεχνών Αξιούπολης.

Συμβάλλοντας στην πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων η ενορία Παναγίας “Άξιον Εστι” και ο Συλλόγος Γραμμάτων καιΤεχνών Αξιούπολης, διοργανώνουν ημερίδα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με θέμα :
●Μέγαν εὕρατο ἐν τοῖς κινδύνοις..●
Οδική Ασφάλεια και Τροχαία Ατυχήματα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2025 στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Παναγίας “Άξιον Εστί” στην Αξιούπολη.

Οι εισηγητές θα αναφερθούν στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα που απασχολεί συχνά με δυσάρεστες συνήθως αφορμές, τον τοπο μας και καλούν όλους να γίνουμε πρεσβευτές της ασφαλούς οδήγησης, συμβάλλοντας στη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων και την προάσπιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής.

Θα επικεντρώθούν, στο πνευατικο κομμάτι αντιμετώπισης του πονου από ξαφνική απώλεια και στα αίτια και τους τρόπους αντιμετώπισης των τροχαίων συγκρούσεων,
στο ρόλο των γονέων ως πρότυπα ασφαλούς μετακίνησης για τα παιδιά και στις Πρώτες Βοήθειες σε τραυματίες.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων, θα ακολουθήσει διάλογος σε θέματα ασφαλούς μετακίνησης.

Σας περιμένουμε!

Back to top button