Κύπρος

Αντι-Διζωνική, λαού, ανέκαθεν πλειοψηφία

 

 

New_CyFlagΑ Π Α Ι Τ Η Σ Η των Τούρκων κατακτητών, επί του ηττημένου απ’ το Πραξικόπημα και τον Αττίλα, το ’74, Ελληνισμού η «λύση» της ΔΔΟ: Διζωνικής, Δικοινοτικής (νυν, πλέον, Δι-κρατικής) Ομοσπονδίας. Στην οποία υποτάχθηκαν, με διαφορετική εκάστη ταχύτητα κι η κάθε μια με το δικό της φαντασιακό, σωστό ή… λειψό ή όποιο άλλο περιεχόμενο, όλες σχεδόν οι κομματικές ηγεσίες. Με πρώτες κι εξαρχής… Διζωνικότερες, τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων ΔηΣυ-ΑΚΕΛ. Έκτοτε κι ανέκαθεν…

Α Λ Λ Α : Άλλο οι κομματικές ηγεσίες και άλλο ο λαός των Ελλήνων Κυπρίων πολιτών: Λαός στην πλειοψηφία του, ανέκαθεν Αντι-Διζωνικός και Αντί-Ομοσπονδιακός, όποιο κόμμα κι αν -γι’ άλλους λόγους – ψήφιζε ή ψηφίζει (αν… ψηφίζει).
– Αυτό αποδείχθηκε κατ’ επανάληψιν. Και διαχρονικά. Από την πρώτη κιόλας εποχή που άρχισαν να διενεργούνται στην Κύπρο δημοσκοπήσεις – λίγα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή. Ποτέ και σε καμία, τότε κι έκτοτε, δημοσκόπηση δεν βρέθηκε πλειοψηφούσα η Διζωνική.

Ε Μ Μ Ε Σ Η μεν, σαφής δε, διαχρονική αποτύπωση στην πολιτική πράξη και επαλήθευση τού κατά πλειοψηφίαν Αντι-Διζωνικού κι Αντι-Ομοσπονδιακού λαού, υπήρξε η ιστορία των διαδοχικών Απορρίψεων των διαφόρων σχεδίων Διζωνικής «λύσης»: Από τις Βολιδοσκοπήσεις Βάλτχαϊμ, στους Δείκτες Κουεγιάρ και τη Δέσμη Ιδεών Γκάλι, ο κατά πλειοψηφίαν Απορριπτικός, Αντι-Διζωνικός, Αντι-Ομοσπονδιακός λαός των πολιτών ήταν ο… ουσιώδης πρωταίτιος για το επίτευγμα της εξουδετέρωσής τους.

Κ Α Ι ΕΑΝ για όλα τα προηγούμενα σχήματα Διζωνικής υπήρξαν μόνο οι δημοσκοπήσεις και η έμμεση επαλήθευση, στην αμέσως επόμενη και πιο «ολοκληρωμένη» φάση, ο ίδιος ο Λαός των πολιτών, αυτοπροσώπως πλέον και ιδιοχείρως (έκαστος με το ψηφοδέλτιό του, άνευ οιασδήποτε κομματικής ή άλλης μορφής αντιπροσώπευσης) έδειξε στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, με πλειοψηφία 76% τη διαχρονική Αντι-Διζωνική, Αντι-Ομοσπονδιακή και Απορριπτική του βούληση.

Τ Ο ΠΙΟ ενδιαφέρον γε-γο-νός στην πολιτικο-κομματική ιστορία που αναδείχθηκε στο δημοψήφισμα του 2004 ήταν ότι:
(α) Η Απορριπτική πλειοψηφία των τότε ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ εξανάγκασε και υποχρέωσε την ηγεσία του κόμματος, εν μιά νυκτί, να εγκαταλείψει το ΝΑΙ και να συνταχθεί με το ΟΧΙ. Και:
(β) Η Απορριπτική πλειοψηφία 66% των ψηφοφόρων του ΔηΣυ απέρριψαν το ΝΑΙ που αποφάσισε η κομματική ηγεσία και ψήφισαν ΟΧΙ.

Ε Κ Τ Ο Τ Ε , θλιβερά αμετανόητες κι επικίνδυνα αθεράπευτες, σε διαρκές διαζύγιο με τον Αντι-Διζωνικό λαό, οι εν λόγω ηγεσίες, με προφανή κι αυθαίρετη κατάχρηση του… πρώτου πληθυντικού επιμένουν ότι …«δεχτήκαμε τη Διζωνική»! Οι ίδιες και μόνες, ναι! Ο λαός, ουδέποτε!
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς κ.κ. Σαμαρά & Αναστασιάδη: Διαθέτουν άραγε επάρκεια καυσίμων (α) το ελλα-δικό μας Πολεμικό Ναυτικό (β) η ελλα-δική μας Πολεμική Αεροπορία και (γ) η κυπριακή μας Εθνική Φρουρά, για να πραγματοποιήσουν ξανά, 1η φορά μετά από 14 χρόνια, την Κοινή Άσκηση ΤΑΜΣ «Νικηφόρος – Τοξότης», έστω μόνο για την… ενεργειακή ασφάλεια, η οποία ενδιαφέρει και άρα θα ‘πρεπε να την χρηματοδοτεί ΚΑΙ η ΕΕ;
Λάζ.Α.Μαύρος

Back to top button