Διεθνή

Ο Θεοβάδιστος Λίβανος. Ο Χριστός πήγε στις σημερινές πόλεις του Λιβάνου Τύρο και Σιδώνα και θαυματούργησε στην κόρη της Χαναναίας.

Έχει καθιερωθεί να λέγεται ότι οι Άγιοι Τόποι περιορίζονται στη σημερινή επικράτεια του Ισραήλ και της Παλαιστίνης. Εκεί γεννήθηκε , ανδρώθηκε , έδρασε θαυματούργησε κάλεσε τους μαθητές του αλλά και βίωσε τα σεπτά Του Πάθη ο Χριστός. Και όμως η σημερινή ευαγγελική περικοπή μας υπενθυμίζει ότι ο σημερινός Λίβανος που επίσης βάλλεται από το Ισραήλ είναι θεοβάδιστος. Ο θεοβάδιστος Λίβανος, οι Άγιοι Τόποι του Λιβάνου. Ο Θεάνθρωπος πήγε στις πόλεις Τύρο και Σιδώνα που και σήμερα φέρουν τις ίδιες ονομασίες και εθαυματούργησε απαλλάσοντας από δαιμονισμό την θυγατέρα της Χαναναίας.Τω καιρώ εκείνω, εξήλθεν ο Ιησούς εις τα μέρη Τύρου και Σιδώνος. Και ιδού γυνή Χαναναία από των ορίων εκείνων εξελθούσα εκραύγασεν αυτώ λέγουσα· ελέησόν με, Κύριε, υιέ Δαυίδ· η θυγάτηρ μου κακώς δαιμονίζεται”. (Ματθ. ιε΄, 21-28)

Οι Χαναναίοι δεν είναι Ιουδαίοι (αλλά Συρο-Φοίνικες) πήγε λοιπόν και θεράπευσε την κόρη μιας αλλόφυλης μιας αλλοδαπής..

Ο Χριστός ενήλικας περιηγείται τα μέρη του σημερινού πολύπαθου Λιβάνου καθιστώντας θεοβάδιστο δια των αγίων ποδών Του το Λίβανο αναπνέει τον αέρα του, ανάβλεψε στον ουρανό του καθαγιάζει δια των αγίων αισθήσεων όλο τον υλικό και αισθητό περιβάλλον της περιοχής…

Λίβανος, Παλαιστίνη, Ισραήλ Άγιοι Τόποι όπου το αίμα ρέει ασύστολα ποτάμι.. Εκεί που εκχύθηκε το Πανάχραντο Αίμα του δεν θα έπρεπε να υπάρξει ούτε σταγόνα αίματος πλέον εκεί που ακούστηκε και το επί γης ειρήνη δε θα έπρεπε να επικρατεί πόλεμος ούτε κατά διάνοια.. Και όμως..

Μια είναι η λύση και η λύση είναι ειδικά σε αυτήν την περίπτωση πνευματική που αποτυπώνεται και γεωπολιτικά..

Άμεση αποστρατικοποίηση Λιβάνου, Παλαιστίνης, Ισραήλ να χαρακτηρισθούν και οι 3 Άγιοι Τόποι ( ίσως κι ενός μέρους της Αιγύπτου αφού εδώ διαδραματίστηκε η φυγή στην Αίγυπτο ή θεοβάδιστο Σινά αλλά και μερικώς στη Συρία καθώς Γκολάν είναι η Γαλιλαία ) και να προστατεύονται από τη διεθνή κοινότητα.. ως Τόποι Ιεροί.. Μόνο στο όνομα Του θα επέλθει η ειρήνη… Υπάρχει λύση, η αποδοχή διεθνούς στάτους στην Ιερουσαλήμ ήταν ελλιπής γι αυτό και καταστρατηγήθηκε..

Αντ΄αυτού το Ισραήλ αποστρατικοποιεί βιαίως τη Γάζα για να της επιβληθεί ως στρατός Κατοχής και Δυτική όχθη δηλ. όλη την Παλαιστίνη και επιδιώκει και αποστρατικοποίηση Ν Λιβάνου ως ποταμό Λιτάνι.. Γενική αποστρατικοποίηση και των 3 χωρών άμεσα ..

όσο για τους 3 μονοθεισμούς να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα άσκησης τους..

Αυτό που βιώνεται σε αυτές τις περιοχές είναι παραλογισμός είναι σαν το Άγιον Όρος να είναι τίγκα σε στρατιωτικές βάσεις , στρατιωτικά αεροδρόμια και ναύσταθμους και γεμάτο στρατόπεδα με πυραύλους.. Η στρατικοποίηση των Αγίων Τόπων επιφέρει τη συνεχή αιματοχυσία.. Η απο-ιεροποίηση των Αγίων Τόπων επιφέρει την αυτοκαταστροφή..

dimpenews.com

Back to top button