breaking newsΔιεθνή

Κλονίζεται συθέμελα… το βαθύ κράτος των ΗΠΑ: Ασταμάτητη η πτώση του Μπάιντεν ενώ το φαινόμενο Κένεντι αποσταθεροποιεί τους Δημοκρατικούς

 

Η αποδοχή του Αμερικανού προέδρου Joe Biden συνεχίζει να πέφτει κατακόρυφα, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με μια έρευνα της Washington Post—ABC News, μόνο το 36% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι εγκρίνουν τον Biden, το χαμηλότερο ποσοστό από τότε που άρχισε τη θητεία του στις 20 Ιανουαρίου 2021.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη αιτία ανησυχίας για την παρούσα κυβέρνηση, καθώς οι προεκλογικές προτιμήσεις, ενόψει των εκλογών του 2024, δείχνουν αύξηση της λαϊκής υποστήριξης προς τον Ρεπουμπλικάνο Donald Trump ο οποίος, παρά τα νομικά του προβλήματα, συνεχίζει να κερδίζει έδαφος ως ο πιθανότερος υποψήφιος.

Το φαινόμενο Kennedy

Ο Trump δεν είναι ο μοναδικός λόγος ανησυχίας του Biden, καθώς ανησυχεί και για τον Robert Kennedy Jr, ανιψιό του προέδρου John Kennedy οποίος θα μπορούσε να απειλήσει τα σχέδια επανεκλογής του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ. Η εκτόξευση της υποψηφιότητας του Kennedy έχει αποσταθεροποιήσει το Δημοκρατικό Κόμμα. Έχει επίσης ασκήσει κριτική στο λεγόμενο βαθύ κράτος των ΗΠΑ. Εξίσου σημαντικό είναι ότι το επώνυμο Kennedy βαραίνει πολύ στην αμερικανική πολιτική και στον γενικό πληθυσμό.

Με βάση την έρευνα, η ηλικία του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ αποτελεί επίσης σημείο διαμάχης, καθώς το 68% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι είναι πολύ μεγάλος για δεύτερη θητεία. Εάν διατηρήσει την προεδρία των ΗΠΑ το 2024, ο Biden θα ολοκληρώσει το τέλος της δεύτερης θητείας του σε ηλικία 85 ετών. Οι Δημοκρατικοί πάντως επιμένουν στην υποψηφιότητά του βάσει μίας παράδοσης, που θέλει την επανεκλογή του προέδρου για μία δεύτερη θητεία.

Δυναμικά στο προσκήνιο ο Trump

Ένας άλλος παράγοντας πίσω από το χαμηλό ποσοστό αποδοχής του Biden είναι οι ενέργειες κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump ο οποίος έχει ήδη γράψει ιστορία ως ο πρώτος πρώην πρόεδρος που αντιμετωπίζει κατηγορίες εναντίον του. Παρά τη νομική διαμάχη που αντιμετωπίζει ο δισεκατομμυριούχος πρώην πρόεδρος έχει το προφίλ του ηγέτη που μπορεί να ανατρέψει τους Δημοκρατικούς.

Μια ερώτηση σχετικά με τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για τις επερχόμενες εκλογές έδειξε ότι το 44% θα ψήφιζε «σίγουρα» ή «πιθανώς» τον Trump ένα πιο ισχυρό αποτέλεσμα από το 38% όλων όσοι δήλωσαν ότι θα έκαναν το ίδιο για τον Biden. Λαμβάνοντας ως σενάριο την υποψηφιότητα Trump, οι συμμετέχοντες εκτίμησαν περισσότερο τη σωματική του υγεία και τη διανοητική του οξύτητα. Για αυτούς, στην εποχή του, ο πρώην πρόεδρος χειριζόταν τις οικονομικές υποθέσεις καλύτερα από ό,τι ο Biden τώρα.

Kαι η CIA στο παιχνίδι

Την ίδια ώρα νέες αποκαλύψεις, επιβεβαιώνουν την εμπλοκή της CIA στην προεκλογική παραπληροφόρηση υπέρ του Biden και στη δυσφήμιση της έρευνας της New York Post για τον πραγματικό φορητό υπολογιστή του Hunter Biden με τα βρώμικα και διεφθαρμένα μυστικά. Η Post αποκάλυψε αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πολλά άλλα αφού περιήλθε στην κατοχή της το περιεχόμενο του σκληρού δίσκου του ίδιου φορητού υπολογιστή.

Οι αναγνώστες της Post γνωρίζουν επίσης ότι οι Times ήταν μέρος της συμμορίας μίας… παρακυβέρνησης, των Big Tech και των ΜΜΕ που προσπάθησαν να κρύψουν αυτά τα emails από το κοινό κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2020. Ο λόγος για αυτή τη συγκάλυψη ήταν απλός: Πολλά από τα email του Hunter Biden εμπλέκουν τον Joe Biden στη διεθνή επιχείρηση διακίνησης επιρροής που διευθύνουν ο Hunter και ο αδελφός του Joe, ο Jim Biden.

Αν οι ΗΠΑ γνώριζαν τότε ότι ο Biden χρησιμοποιούσε διεφθαρμένα το αξίωμά του για να βοηθήσει την οικογένειά του να εισπράξει χρήματα, τώρα θα βρισκόμασταν στο δεύτερο έτος της δεύτερης θητείας του Trump. Αυτό είναι γεγονός, διότι το 8% των ψηφοφόρων του Biden δήλωσαν στους δημοσκόπους ότι θα είχαν υποστηρίξει τον Trump αν γνώριζαν για το περιεχόμενο βόμβα του φορητού υπολογιστή.

Χάνει από όλους ο Biden

Αν οι εκλογές γίνονταν τώρα, ο Biden θα έχανε και από τους δύο κορυφαίους Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους, τον Trump και τον κυβερνήτη της Φλόριντα Ron DeSantis. Κανένας από τους δύο υποψηφίους δεν ξεπέρασε το 45% στη δημοσκόπηση, με πολλούς ψηφοφόρους να δηλώνουν αναποφάσιστοι ή να ζητούν έναν διαφορετικό υποψήφιο.

Σε μια υποθετική αναμέτρηση Biden- Trump, το 44% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα ψήφιζε σίγουρα ή πιθανότατα τον πρώην πρόεδρο και το 38% τον νυν. Σε μία αναμέτρηση Biden – DeSantis το 42% είπε ότι θα ψήφιζε σίγουρα ή πιθανότατα τον DeSantis και το 37 % τον Biden. Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο του 2024 και υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα επικρατήσουν των Δημοκρατικών.

Καταστροφική επιλογή

Ο Biden αποτέλεσε μια άνευ προηγουμένου καταστροφική επιλογή για τις ΗΠΑ, με τις τράπεζες να καταρρέουν και τους φορείς λήψης αποφάσεων στην Ουάσιγκτον να προσπαθούν να άρουν το αδιέξοδο σχετικά με την αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ των 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς μια χρεοκοπία θα μπορούσε να οδηγήσει την αμερικανική οικονομία σε βαθιά ύφεση με ραγδαία άνοδο της ανεργίας και έτσι να αποσταθεροποιήσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα που βασίζεται στα αμερικανικά ομόλογα.

Από την πλευρά της, η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen δήλωσε στις 8 Μαΐου ότι μία αποτυχία αύξησης του ορίου χρέους θα πλήξει την οικονομία των ΗΠΑ και θα αποδυναμώσει το δολάριο ως αποθεματικό νόμισμα στον κόσμο.

Αυτά τα οικονομικά ζητήματα, σε συνδυασμό με την αδιάκοπη σπατάλη δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία, έφεραν το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και πάλι στο προσκήνιο, ειδικά καθώς ο Trump έχει ανακοινώσει τη δέσμευσή του στην εξεύρεση ειρηνικής λύσης

Prime News.

Back to top button