breaking newsΆποψηΕλλάδα

Ο ΟΗΕ αναρτά τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, με αποφασιστική ψυχραιμία ετοιμαζόμαστε για το Βατερλώ μας

 

 

DomyD / pixabay

Διαβάζουμε στα ΜΜΕ ότι ο ΟΗΕ ως οφείλει προχωρά στην ανάρτηση της συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης.

Κάποτε θα γινόταν κι αυτό.

Όπως και ότι το Ορούτς Ρέις θα έκανε βόλτα εντός αυτού που λέμε ελληνική ΑΟΖ κι υφαλοκρηπίδα, κι ας μην έχουμε προσδιορίζει, ανακηρύξει, οριοθετήσει τίποτε εξ αυτών. Καθώς επίσης την αγορά του τρίτου πλωτού γεωτρύπανου, τη γνωρίζαμε εδώ και περίπου δύο μήνες πως ήταν στα σκαριά.

Του Στρατή Μαζίδη

 

Όλα τα ξέραμε διότι όλα μας τα λένε. Και τι έκανε η ελληνική κυβέρνηση; Προσδιόρισε την υφαλοκρηπίδα της Ελλάδας; Ανακήρυξε την ΑΟΖ; Έκανε οριοθέτηση με Κύπρο κι αντίστοιχα τη Λιβυκή Βουλή; Τίποτε δεν έκανε! Κι όχι μόνο αυτό αλλά μας εργάστηκε χοντρά με ασαφείς ανακοινώσεις για συναντήσεις τεχνικών κλιμακίων με Ιταλία κι Αίγυπτο για να οριοθετήσουμε κάτι που δεν έχουμε καν ανακηρύξει [ΑΟΖ].

Έπειτα ήρθε το Ορούτς Ρέις με απλώμενη την πραμάτεια του. Ποιος να το παρεμποδίσει και από που να το εκδιώξει; Από μια ΑΟΖ που επισήμως δεν υπάρχει; Του είπαμε να φύγει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και μας είπε πως βρίσκεται εντός τουρκικής ΑΟΖ. Και να τα παραμύθια σύννεφο περί αέρα, κακοκαιρίας ή…πολλών ωρών για μια στροφή.

Μετά έστριψε, πήγε στην Κύπρο. Ξένη χώρα η Κύπρος, κείται μακράν. Τι μας νοιάζει εμάς;

 

Εν ολίγοις, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε εκτός του ότι έχει δασκαλέψει τους παπαγάλους της να λένε “και τι θέλετε; πόλεμο;”. Όχι, κανείς δε θέλει πόλεμο αλλά για αυτό πρέπει να προετοιμάζεσαι για αυτόν, για να σε τρέμει ο αντίπαλος. Την ώρα που η Αίγυπτος διαβάζουμε ότι αποκτά τώρα από την Ιταλία δύο μεταχειρισμένες FREMM, εμείς συζητάμε δύο χρονια τώρα για τα πλοία που ΘΑ ναυπηγήσουμε και ΘΑ αποκτήσουμε μετά από πέντε χρόνια. Κι ως τότε; Τι; Κι έπειτα με δύο πλοία καθαρίσαμε; 

Πολύ φοβάμαι ότι το παιχνίδι είναι στημένο. Ήδη από τις ημέρες της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν κάναμε τίποτε για να μην έρθει αυτή η ώρα. Όπως δεν κάνουμε τίποτε με την παράνομη μετανάστευση ξεκινώντας από το πλέον απλό, τη διακοπή των παροχών. Όπως δεν κάνουμε τίποτε με τη συμφωνία των Πρεσπών, που ούτε καν αυτή δεν τηρείται από τα Σκόπια.

Με αποφασιστική ψυχραιμία [ορολογία ΣΥΡΙΖΑ] και ψύχραιμη αυτοπεποίθηση [ορολογία ΝΔ] ετοιμαζόμαστε για το Βατερλώ μας. Είναι ανταγωνισμός ψυχραιμίας, είπε κάποιος.

Βυθιζόμαστε σαν υποβρύχιο με τη μόνη διαφορά πως δεν πρόκειται να αναδυθούμε. Η ψυχραιμία μας την ώρα του θανάτου μας είναι πραγματικά τρομακτική.

Αυτή είναι όμως η μοίρα των προτεκτοράτων, των ξέφραγων αμπελιών, των ανησυχιών μόνο για επιδόματα και διορισμούς.

Ποια; Η καταβύθιση.

 

freepen
Back to top button