Ελλάδα

Κατoρθωμα Aπερxoμεvoυ “Πρωθυπoυργoυ”: “Noμιμoς στόxoς η Eλλάδα, λoγω ΝATΟ”, λέvε οι Pώσoι….

Θεωρούν την Ελλάδα δεύτερη κύρια πύλη εισόδου για την Ουκρανία-Τα ρωσικά ΜΜΕ μιλούν για μετακινήσεις ισχυρών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και από την Αλεξανδρούπολη…

 

Πυρ και μανία είναι ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο εκφράζει σαφέστατα την άποψη και του Κρεμλίνου για την χώρα μας, ως δεύτερη κύρια πύλη εισόδου πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων, με τελικό προορισμό την Ουκρανία.

Οι Ρώσοι επικαλούμενοι ελληνική ιστοσελίδα, υπογραμμίζουν με κόκκινα γράμματα την “ αποστολή μεγάλης παρτίδας πυρομαχικών με τελικό προορισμό την Ουκρανία από τις αποθήκες του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.

“Μεγάλες νταλίκες γεμίζουν με διάφορα όπλα στην περιοχή της Κοζάνης στη βόρεια Ελλάδα για να σταλούν στο Κίεβο.

Συνοδεία μεγάλων φορτηγών χωρητικότητας 20 τόνων διήλθαν  από το χωριό Λευκοπηγή με κατεύθυνση προς Κοζάνη, “φορτηγά με βουλγαρικές και πολωνικές πινακίδες που μεταφέρουν πυρομαχικά που παρέλαβαν από αποθήκη του ΝΑΤΟ που βρίσκεται κοντά στη Ροδιανή.

Το κομβόι συνοδευόταν από αυτοκίνητο της ελληνικής αστυνομίας και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πρόκειται για αποστολή πυρομαχικών στην Ουκρανία», αναφέρει η ιστοσελίδα kozanimedia.gr, την οποία επικαλείται η ρωσική πλευρά.

Στοχοποιεί ξανά την Ελλάδα ο ρωσικός τύπος   

Το ρωσικό πρακτορείο αναφέρει: “Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες που έστειλε όπλα στην Ουκρανία, αφού από τις 27 Φεβρουαρίου, είχε στείλει 40 τόνους εξοπλισμού μέσω της Πολωνίας με δύο αεροσκάφη C-130.

Μετά από αυτό, η Ελλάδα έστειλε νέες παρτίδες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Στις αρχές Ιουνίου, η Αθήνα μετέφερε στο Κίεβο «απίστευτη ποσότητα» όπλων και πυρομαχικών.

Για τη μεταφορά τους χρησιμοποιήθηκαν έξι ελληνικά μεταγωγικά αεροσκάφη C-130, δέκα καναδικά και πέντε μεταγωγικά αεροσκάφη της Νέας Ζηλανδίας.

Το φθινόπωρο στάλθηκαν τεθωρακισμένα οχήματα πεζικού BMP-1 στον ουκρανικό στρατό.

Στις 16 Νοεμβρίου, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν δήλωσε μετά από συνάντηση της ομάδας επαφής στο Ramstein της Γερμανίας ότι η Ελλάδα θα στείλει βλήματα 155 χιλιοστών στο Κίεβο.

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος δήλωσε από το Ramstein ότι η Ελλάδα έχει ήδη παράσχει στην Ουκρανία πυρομαχικά 155 χιλιοστών και BMP-1.

Η Ρωσία είχε προηγουμένως αποστείλει ένα σημείωμα στις χώρες του ΝΑΤΟ λόγω της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Ρωσία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ανακοινώσει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «παίζουν με τη φωτιά» προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία”, καταλήγει το ίδιο.

Ρωσική εκστρατεία για Αλεξανδρούπολη και ελληνική πολιτική έναντι του πολέμου ενώ στο στόχαστρο είναι και το Αιγαίο αλλά και η Ανατολική Μεσόγειο 

Δεν είναι η πρώτη προειδοποιητική “βολή“ από την Μόσχα μέσω κρατικού πρακτορείου ειδήσεων προς την Ελλάδα, για την οποία ξεχνούν οι Μοσχοβίτες ότι ανήκει στο ΝΑΤΟ με δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Και η Τουρκία βέβαια ανήκει στο ΝΑΤΟ, αλλά από φαίνεται, αυτή έχει μόνο διακαιώματα, δίνοντας ένα άλλο παράδειγμα το οποίο αργά ή γρήγορα θα επιφέρει σοβαρά προβλήματα και εντός συμμαχίας σε κάθε μελλοντικό ζήτημα.

Κρεσέντο ρωσικών δημοσιευμάτων κατά της Ελλάδος

Η Μόσχα φέρεται να έχει αποφασίσει να κινηθεί από κοινού και πολύ κοντά με την “φίλη” Τουρκία, σε Εύξεινο Πόντο, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, και στηρίζει εμμέσως πλην σαφώς την “ Γαλάζια Πατρίδα “, ότι και να δηλώνουν πολλοί εντός της χώρας μας, αγνοώντας εντελώς τα νέα δεδομένα και την απτή πραγματικότητα.

Χθες ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι “ οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν στρατιωτικές ασκήσεις με την επωνυμία «Κοσοσσός-22» στο νησί της Ρόδου, το οποίο έχει το καθεστώς αποστρατικοποιημένης νήσου.

Στις ελληνικές στρατιωτικές ασκήσεις χρησιμοποιήθηκαν πολλά οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου συστήματος πολλαπλών εκτοξευτών, ενώ στο νησί συμμετείχε εκτενώς ο ελληνικός στρατός και με εναέρια μέσα”, καταλήγει  το ρωσικό δημοσίευμα.

Επειδή η ιστορία είναι πάντα  αμείλικτη υπενθυμίζουμε “ότι και το μακρινό 1915 όλως τυχαίως, σε βρετανική πρόταση για συμμετοχή της Ελλάδος στην στρατιωτική επιχείρηση κατάληψης των Δαρδανελλίων από τον βρετανικό στρατό, ο Ρώσος πρέσβης Σαζόνοφ  είχε δηλώσει στο Λονδίνο ορθά κοφτά, ότι ο Ρώσος Τσάρος  αντιτίθεται σθεναρά σε κάθε πιθανή  ελληνική στρατιωτική παρουσία, λόγω των βλέψεων στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα του είχε δηλώσει ότι θα ήταν παράλογο να αποτύχει η επιχείρηση Δαρδανέλια εξαιτίας της αρνήσεως της Ρωσίας ως προς την συμμετοχή της Ελλάδος σε αυτήν.

Την ίδια ημέρα ο Ρώσος πρέσβης Σαζόνοφ είχε επιστρέψει ξανά στον Βρετανό πρέσβη στην Ελλάδα, ζητώντας να ενσωματωθούν η Κωνσταντινούπολη και τα νησιά Ίμβρος, Τένεδος στην Ρωσία.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ είχε καταστρώσει σχέδια για ελέγχο νησιών του Αρχιπελάγους του Αιγαίου ( όπως αναφέρεται το Αιγαίο στην συνθήκη της Λωζάννης), ενώ οι βλέψεις των Ρώσων έφταναν μέχρι την Λήμνο και την Κρήτη”( αναφέρει στο βιβλίο του  με τίτλο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Ο ΗΓΕΤΗΣ, ο Εμμανουήλ Παπαδάκης ( διευθυντής του ιδρύματος ελευθέριος Βενιζέλος) .

Δεν νομίζουμε λοιπόν ότι όλα αυτά που βλέπουμε σήμερα εν έτει 2022, στο Αιγαίο με “Γαλάζιες Πατρίδες”, “αποστρατικοποίηση” και αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας επί νήσων και μικρονήσων από την Τουρκία είναι τυχαία, αλλά ακολουθούν πολύχρονα ιστορικά σχέδια και συμφέροντα , για τα οποία οφείλουμε να “ξυπνήσουμε” και να ήμαστε σε διαρκή ετοιμότητα, ειδικά μετά την παρουσία ενεργειακών κολοσσών νοτίως της Κρήτης.

“Δεν υπάρχουν μόνιμες φιλίες μεταξύ κρατών  αλλά μόνιμα συμφέροντα”, είχε δηλώσει ο   Βρετανός πρωθυπουργός, Λόρδος Palmerston, στη βουλή των Λόρδων, και είχε απόλυτο δίκιο.

Δεν θα μας σώσουν ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ρωσία, ούτε φυσικά η “ανίκανη” ΕΕ, αλλά μόνοι μας εντελώς θα πολεμήσουμε αν χρειαστεί, και θα διαφυλάξουμε τα συμφέροντα μας.

Κάποιοι Άγιοι Γέροντες είχαν μιλήσει εδώ και πολλά χρόνια στην χώρα μας για δήθεν “φίλους” που θέλουν να μας “τσαλακώσουν”, και για “εχθρούς” που θέλουν μας αφανίσουν, και ναι είχαν απόλυτο δίκιο.                

 

πηγη

 

Back to top button