Διεθνή

Η ΒΟΚΟ ΗΑRAM ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕ 6ΧΡΟΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΥΛΟ

6CCB9FCE-45FE-4806-A1D6-07E226D9283A_mw1024_s_n

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Τα γεγονότα ανέρχονται στην 1η Ιουνίου αλλά η Voice of the Martyrs μόλις στις 25 Αυγούστου αναφέρει το φρικιώδες αυτό έγκλημα. Την Κυριακή 1η Ιουνίου το πρωί περίπου 100 τρομοκράτες της ισλαμιστικής σουνιτικής οργάνωσης Boko Haram εισέβαλαν στο χριστιανικό κατά πλειοψηφία χωριό Attagara (στην περιφέρεια Borno) στο Βορρά της Νιγηρίας κοντά στα σύνορα με το Καμερούν.Εκείνη την ώρα γινόταν ο όρθρος στην εκκλησία του χωριού.

 

 

Οι ισλαμιστές κατέκλυσαν το χωριό ενώ επιτέθηκαν στους πιστούς με μανσέτες και μαχαίρια προκαλώντας τον θάνατο αρκετών αλλά και τη φυγή των υπολοίπων. Ένας αυτόπτης μάρτυρας ο 55χρονος Sawaltha Wandala διηγήθηκε τη σφαγή.Φθάνοντας για την 2η κυριακάτικη λειτουργία είδα αυτά τα τέρατα να ρίχνονται πάνω σε ένα 6χρονο παιδί και να πετούν το σώμα του που έτρεμε σύγκορμο σε ένα λάκκο. Ο Sawaltha Wandala σπεύδει  να  το βοηθήσει.

 

 

Το παιδί φέρει σοβαρά τραύματα αλλά είναι ακόμη ζωντανό. Το παίρνει για να το οδηγήσει σε νοσοκομείο στο Καμερούν που βρίσκεται κοντά στο παραμεθόριο χωριό του. Καθ΄οδόν τον σταμάτησαν 5 τζιχαντιστές της Boko Haram  του άρπαξαν το παιδί από την αγκαλιά του και το αποκεφάλισαν μπροστά στα μάτια του! Στη συνέχεια άρχισαν να τον χτυπούν με αυτοσχέδια μπαστούνια από κλαριά και θέλοντας να τον αποτελειώσουν τον χτύπησαν με μια μεγάλη πέτρα στο κεφάλι.Τον εγκατέλειψαν εκεί αιμόφυρτο με την πεποίθηση ότι ήταν νεκρός.Ο άνθρωπος τελικά επέζησε και καταθέτει τη συγκλονιστική μαρτυρία του.

Back to top button