Διεθνή

ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΩΝ MAYDAN TOY KIEBOY

 

 

 

wpid-20140807014126Οι εξαγριωμένοι euromaydan της πλατείας Ανεξαρτησίας του Κιέβου,στράφηκαν σήμερα εναντίον των αφεντικών τους. Σήμερα στην ουκρανική πρωτεύουσα, υπήρξε αναζωπύρωση του μετώπου. Εδώ και καιρό υφέρπει μια δυσαρέσκεια που ροκανίζει την καρέκλα  του Ποροσένκο θεωρώντας τον  ανίκανο να λύσει τα ζητήματα ακόμα πιο δραστικά!

 

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Pavel Petrenko έχοντας λάβει τα αντίστοιχα μηνύματα για δεύτερο και τρίτο γύρο της “Maydan επανάστασης” που τώρα πια δε συμφέρει την χούντα του Κιέβου, έδωσε εντολή να διαλυθούν άμεσα τα οδοφράγματα και τα αντίσκηνα των “ακτιβιστών”.Οι τελευταίοι κάθε βράδυ ανταλλάσουν  πυροβολισμούς ως ανήκοντες σε ανταγωνιστικές φατρίες.Ο Petrenko είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους από την Πέμπτη πως θεωρεί ότι τα υπολείμματα των ακτιβιστών της πλατείας  Ανεξαρτησίας παραβιάζουν συστηματικά τους νόμους και ιδιαίτερα επιδίδονται σε διαφόρου είδους επιδρομές.

Ο Vitaly Κlitcko , δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας και πρωτεργάτης των σοβαρών επεισοδίων της Μαιντανοεπανάστασης  δήλωσε υποκριτικά:

 

Η πλειοψηφία των κατοίκων της πρωτεύουσας επιθυμεί την τάξη στο κέντρο του Κιέβου και αυτό που συμβαίνει εδώ έχει καθαρά εγκληματικό χαρακτήρα.Οι απαιτήσεις της Maydan εκπληρώθηκαν. Τώρα πρέπει να επιστρέψουμε στις δουλειές μας και να μην ντροπιάσουμε τα ιδεώδη της.

 

Έτσι σήμερα το πρωί,  δημαρχιακές και αστυνομικές αρχές  επιχείρησαν να επανακτήσουν την πλατεία όπου διαμένουν σε πρόχειρα καταλύματα οι Μαιντανίτες. Θέλησαν να ξηλώσουν τα   οδοφράγματα και να επαναφέρουν την επίπλαστη εικόνα μιας ευνομούμενης πολιτείας .

Η αστυνομία άρχισε να πιέζει τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν και αυτοί  ανταποκρίθηκαν με τις γνωστές, παλιές τεχνικές τους.

Έκαψαν λάστιχα , οπλίστηκαν με λοστούς και μαχαίρια, εκσφενδόνιζαν πέτρες αφού έσπαζαν τα πεζοδρόμια, έριχναν μολότωφ και έστηναν και άλλα οδοφράγματα από εμπορικούς πάγκους.

Το μετρό του Κιέβου έκλεισε για λόγους ασφαλείας, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τα μαύρα σύννεφα καπνού στις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες.

 

Από πλευράς αρχών ασφαλείας, που κάποτε αντιπροσωπεύονταν από την Berkut, αυτή τη φορά εξέδραμαν τα τάγματα “Κίεβο 1″ και “Κίεβο 2″ αλλά και συμβατική αστυνομία.Πριν την επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας Ανεξαρτησίας, είχαν αναφερθεί καύσεις ελαστικών αλλά και μια έκρηξη. Πυροσβεστικά οχήματα και γερανοφόρα φορτηγά επιχειρούσαν να σβήσουν τις φωτιές και να διαλύσουν αντίσκηνα και κατασκευές. Συγκρούσεις ξέσπασαν και στους δρόμους περιμετρικά της πλατείας ενώ μάρτυρες  είπαν ότι άκουσαν πολλές βολές.

 

Από το Υπ. Εσωτ. εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

 

Οι άδρες μας έφεραν  πυροβόλα όπλα, αλλά δεν τα χρησιμοποίησαν . Στους  αστυνομικούς πετούσαν πέτρες και είχαμε πολλούς τραυματίες. Αποσυρθήκαμε από τους πολίτες οι  οποίοι προέβησαν σε αντίσταση κατά της αρχής, με πυροβόλα όπλα, χειροβομβίδες, μαχαίρια και μερικές κούτες “μολότοφ”.

Ο διαδηλωτής Andrei δήλωσε: Ήρθαν και μας περικύκλωσαν και από τις δυο πλευρές. Τώρα πια δεν μας έχουν ανάγκη, αλλά εμείς δεν πρόκειται να φύγουμεΕνώ ο συνταξιούχος Σεργκέι είπε: Έχουμε ήδη έναν πόλεμο στην Ανατολή δεν μας χρειάζεται και άλλος στο Κίεβο.

 

Οι  διαδηλωτές φώναζαν:Δεν τελειώσαμε αυτό που ξεκινήσαμε και τώρα οι αρχές μας φοβούνται.

 

Κάποιοι τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας και οι ψίθυροι του Κιέβου λένε ότι μπορεί να ξεκινήσει ένα τρίτο Μaydan που θα είναι και το πιο σοβαρό.

 

πηγές: ria novosti,komsolmoskaya pravda,le soir

Back to top button